Noutăți și comunicate

Concert nou Avishai Cohen la Sala Radio

15 noiembrie 2016
Concert nou Avishai Cohen la Sala Radio
Marti, 15 noiembrie 2016, Jazz Syndicate Live Sessions prezintă concertul trompetistului Avishai Cohen la Sala Radio din București.

Concertul face parte din turneul de promovare al mult așteptatului album Into the Silence, lansat în februarie 2016, sub egida ECM.

Votat timp de trei ani consecutiv drept “Rising Star” de către prestigioasa publicație DownBeat Jazz Magazine – Avishai Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician ce posedă un sunet individual si un spirit iscoditor, un creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri de jazz, precum și un activ șef de formatie sau sideman.

The New York Times l-a descris ca fiind "un trompetist extravagant și înzestrat, relaxat și sentimental... combinând cu dexteritate sensibilitatea și flerul", în timp ce Chicago Reader l-a considerat "probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

Pe lângă aclamata activitatea muzicală cu trioul Triveni, trompetistul înregistreaza și susține turnee mondiale alături de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet - bandul de familie din care mai fac parte sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, și fratele saxofonist Yuval.

Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afiș la Village Vanguard sau Carnegie Hall, și a apărut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine, în ianuarie 2012. Din 2015, Avishai Cohen a fost numit și director artistic al Festivalului Internațional de Jazz de la Ierusalim.

Despre Into the Silence

În februarie 2016, trompetistul Avishai Cohen a lansat și a început turneul de promovare pentru mult așteptatul și unanim aclamatul album ECM “Into the Silence”, produs de Manfred Eicher. O colecție de compoziții expansive și impresioniste pentru quartet de jazz (trompetă, pian, bas, tobe cu saxofon tenor pe câteva piese), “Into the Silence” reprezintă o reflecție asupra momentelor finale ale vietii tatălui sau, David, cu o remarcabilă reținere, grație și umilință.

Mai jos, câteva recenzii primite de Into the Silence:

The New York Times: “Cohen este un musician de jazz multicultural, iar printre predecesorii săi se numără Miles Davis. Exact ca Davis, Cohen își poate folosi trompeta pentru a reda cele mai pregnante sentimente umane.”

All About Jazz: “E muzică frumoasă, și în mod clar are o unitate rezultată atât din spiritul constant al compoziției, cât și din abordarea spontană a interpretării.”

The Guardian: “Există doi Avishai Cohen în circuitul de jazz: faimosul basist și compozitor pe de o parte, și mai tânărul trompetist din New York, care e responsabil pentru această fascinantă compoziție – Into the Silence. Trompetistul Avishai Cohen este un maestru al instrumentului și un compozitor de originalitate vividă. Into the Silence este o reflecție asupra morții tatălui său, de multe ori solemnă, dar niciodată anostă, minunat înregistrată.”

În seara de 15 noiembrie 2016, pe scena Sălii Radio vor urca Avishai Cohen - trompeta; Yonathan Avishai - pian; Yoni Zelnik - bass; Jonathan Blake - baterie;

Evenimentul “AVISHAI COHEN - Into the Silence”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, în cadrul căreia anul acesta vor mai concerta:
- JACK DEJOHNETTE TRIO Ravi Coltrane - 03 Noiembrie 2016, Sala Radio

Biletele se găsesc pe eventim.ro, iabilet.ro și bilete.ro.

Facebook:

https://www.facebook.com/events/1808207062760051/

VIDEO:

https://vimeo.com/151523882

Recomandat de MAGIC FM
Organizator Jazz Syndicate Live Sessions


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top