Noutăți și comunicate

Concert Mozart ROCKS 2010 in Sala Palatului

12 aprilie 2010
Concert Mozart ROCKS 2010 in Sala Palatului
Luni, 12 aprilie 2010 Sala Palatului din Bucuresti va gazdui incepand cu ora 20:00 concertul Mozart ROCKS 2010 - concert de caritate in beneficiul Asociatiei "Telefonul Copilului".

Evenimentul muzical original, aflat la a VII-a editie, ofera o abordare inedita a muzicii clasice, prin combinarea sonoritatilor orchestrelor simfonice cu sunetul modern al instrumentelor electronice, in interpretarea unor piese celebre ale unor compozitori clasici: Bach, Beethoven, Brahms, Haendel, Strauss, Bizet si bineinteles, Mozart, dar si piese celebre ale rock-ului modern, intr-o orchestratie noua.

Primele concerte "Mozart ROCKS" au inceput la Braila, iar succesul acestora a adus acest spectacol agreabil in Bucuresti, in octombrie 2008 la Sala Radio, in decembrie 2008 in Timisoara, ultimul si cel mai amplu concert fiind cel din iunie 2009 de la Sala Palatului. Nu mai putin de 10 tineri chitaristi romani precum si un chitarist din Spania au concertat pana acum alaturi de orchestrele simfonice ale Teatrului "N. Leonard" din Galati, ale Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta, ale Filarmonicii "Banatul" din Timisoara si Orchestrei Nationale Radio.

Pentru concertul din 12 aprilie 2010 de la Sala Palatului, clasicul si modernul se vor intalni din nou, evenimentul urmand sa-l aiba la pupitrul prestigioasei Orchestre a Filarmonicii "George Enescu" pe maestrul Tiberiu Soare, dirijor al Operei Nationale Romane si alaturi un grup de 7 chitaristi romani, un invitat special, un chitarist din Norvegia precum si un cor pentru cateva momente corale deosebite, alti invitati surpriza.

Publicul, ca de fiecare data, format dintr-o gama larga de melomani, atat ca varsta cat si ca gusturi muzicale va avea ocazia sa asculte atat piese de succes din concertele trecute cat si piese noi, montate intr-o scenografie indrazneata, spectacolul vizual al proiectiilor, jocurilor de lumini si efectelor speciale completand universul sonor si facand din acest eveniment unul cu adevarat memorabil.

Scopul concertului din 12 aprilie 2010 nu este doar unul educativ pentru tanara generatie dar este si unul caritabil si isi propune sa sprijine strangerea de fonduri pentru finantarea serviciului "Telefonul Copilului". Receptivi la greutatile cu care multi copii din Romania se confrunta, intr-o perioada din ce in ce mai dificila, un mare numar de artisti au raspuns apelului nostru si vor fi evolua pe scena pentru a sustine aceasta cauza.

Editia a VII-a a concertului se bucura de parteneriatul Ministerului Culturii si Patrimoniului National si este realizat in co-productie cu Televiziunea Romana, astfel incat concertul va beneficia si de o buna vizibilitate. CNA a aprobat difuzarea in regim de campanie culturala a spoturilor video/audio de promovare a concertului Mozart ROCKS, inclusiv mentionarea siglelor sponsorilor si partenerilor evenimentului.
Asociatia "Telefonul Copilului" este o organizatie neguvernamentala, non-profit, al carei scop este acela de a proteja copiii impotriva oricarei
incercari de incalcare a drepturilor lor, impotriva oricarei forme de abuz, oferind asisten a gratuita, prin intermediul liniei telefonice 116.111.

Asociatia "Telefonul Copilului" a fost infiintata in anul 2006, in cadrul programelor Phare finantate de Uniunea Europeana, fiind promovata prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasa" si "Drepturile copilului sunt lege".
In luna iulie 2008, Asociatiei "Telefonul Copilului", in parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordata de catre Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC), licenta pentru implementarea numarului unic european de asistenta pentru copii, 116.111. Incepand cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit functional la nivelul intregii tari in reteaua Romtelecom.

Romania a fost a treia tara din Uniunea Europeana care a pus la dispozitia copiilor acest numar unic.
Serviciile oferite de catre Telefonul Copilului 116.111 sunt urmatoarele:
- Informare cu privire la promovarea si respectarea drepturilor copiilor
- Consiliere cu privire la promovarea si respectarea drepturilor copiilor
- Indrumare catre institutiile in masura sa acorde asistenta necesara
- Urmarirea modului de solutionare a cazurilor
- Monitorizarea respectarii drepturilor copilului in urma cazurilor inregistrate si informarea institutiilor abilitate cu privire la problemele intampinate de copii


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă