Noutăți și comunicate

Concert Mayhem și Mortiis în Kruhnen Musik Halle din Brașov

30 aprilie 2022
Concert Mayhem și Mortiis în Kruhnen Musik Halle din Brașov
Trupele Mayhem și Mortiis vor susține un concert în Kruhnen Musik Halle din Brașov, sâmbătă, 30 aprilie 2022.


Informații despre eveniment

In acest moment biletele costa 90 lei si se pot cumpara de la Rockstadt sau de pe iabilet.ro
https://www.iabilet.ro/bilete-brasov-mayhem-mortiis-58321/

MAYHEM
Mayhem este o formație norvegiană de black metal formată în 1984 la Oslo, considerată pionieri ai scenei norvegiene de black metal.
Cariera trupei a fost extrem de controversată, în primul rând datorită spectacolelor violente pe scenă, suicidului din 1991 al vocalistului Per Yngve Ohlin („Dead”) și asasinării în 1993 a chitaristului Øystein Aarseth („Euronymous”) de către fostul membru Varg Vikernes („Count Grishnackh”), tot de la Burzum.
Grupul a lansat un demo și un EP cu impact apoi susținând spectacole live sporadice dar memorabile, atrăgând o atenție suplimentară prin legăturile lor cu povestea arderilor bisericilor norvegiene și incidentelor violente din jurul lor.
S-au desființat după uciderea lui Aarseth, cu puțin timp înainte de lansarea albumului lor de debut, De Mysteriis Dom Sathanas, considerat un clasic al genului black metal. Fostii membri supraviețuitori Jan Axel Blomberg („Hellhammer”), Jørn Stubberud („Necrobutcher”) și Sven Erik Kristiansen („Maniac”) s-au reunit doi ani mai târziu cu Rune Eriksen („Blasphemer”) în locul lui Aarseth. Attila Csihar l-a înlocuit pe Kristiansen.
Muzica formației a influențat puternic genul black metal. Materialul lor post-Aarseth se caracterizează printr-o experimentare sporită. Cel mai recent album al lui Mayhem, Ordo Ad Chao, a primit premiul Spellemannprisen pentru cel mai bun album de metal în 2007.

MORTIIS
După ce Mortiis a părăsit Emperor, formația norvegiană de black metal din care o făcea parte, la sfârșitul anului 1992, a înființat Mortiis ca proiect solo și a lansat o serie de discuri solo între 1993 și 1999.
Mortiis a lansat The Smell of Rain în 2001. Urmat de The Grudge în 2004 și de discul de remix Some Kind of Heroin în 2006. Mortiis nu a lansat un nou album până în 2010, când trupa a lansat albumul „Perfectly Defect” - ca un CD în ediție limitată și cu descărcare gratuită prin propriul site web.
Următorul disc, The Great Deceiver, a fost finalizat în jurul anului 2013, dar nu a văzut lumina zilei, până în 2016.
În toamna anului 2016 au început lucrările pentru remixarea The Great Deceiver. Rezultatul a fost „The Great Corrupter” și prezintă peste 20 de re-lucrări / remixuri de materiale din The Great Deceiver, realizate de artiști precum Godflesh, Die Krupps, Godflesh, Chris Vrenna, John Fryer, Prurient, Apoptygma Berzerk, PIG și mulți alții. Data lansării a fost stabilită pentru 21 aprilie 2017.
Mortiis a fost prezent în multe turnee în ultimii 15 ani și a împărtășit scena cu o varietate de artiști și formații care se întind pe genuri de la black metal, punk la industrial și EBM. Unele dintre trupele cu care Mortiis a făcut turnee sunt Danzig, Behemoth, Apoptygma Berzerk, Combichrist, Christian Death, Mushroomhead, The Genitorturers, Deathstars etc.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Let's Rock recomandă