Noutăți și comunicate

Concert Magda Puskas si Ioan Onisor in Iron City

23 martie 2011
Concert Magda Puskas si Ioan Onisor in Iron City
Miercuri, 23 martie 2011 Iron City va gazdui un concert Magda Puskas si Ioan Onisor la ora 21:43.

Magda Puskas s-a nascut la Reghin, la data de 14 ianuarie 1961. Si-a inceput activitatea in lumea muzicii inca din anii de liceu, facand parte din grupul de folk Artemis al scolii din acelasi oras.
Odata cu terminarea liceului, aceasta trupa s-a destramat, dar din ea s-a nascut, in anul 1981, un nou grup format din Magda Puskas si fosta sa colega, Sorina Bloj. Cele doua au continuat sa cante in cadrul Clubului Tineretului, purtand numele Ecoul. Aceasta colaborare s-a fructificat cu cateva piese de un real succes, cantate in turneele sustinute alaturi de Cenaclul Flacara: La o cana cu vin, Din copilarie, Ardealul, Taina.

Dupa incheierea colaborarii cu Sorina Bloj, Magda Puskas si-a adus aportul muzical in Cenaclul Flacara alaturi de Tatiana Stepa, sub numele de Partaj, cantand impreuna Descult prin zapada, Creion, Partaj, precum si vechile hituri ale Ecoului.

Dupa 1989, Magda Puskas si-a continuat activitatea in Cenaclul "Totusi iubirea". Se numara printre persoanele care au contribuit la resuscitarea folk-ului romanesc de dupa anul 2000.
In prezent o putem vedea pe scena festivalului Folk You! sau la diferitele concerte pe care le sustine in tara. Canta fie in recitaluri solo, fie acompaniata de artisti precum Ioan Onisor, Florin Radu Stefan sau Tcha Limberger.

Intre anii 2006 si 2007, Magda s-a ocupat cu realizarea si prezentarea emisiunii In cautarea folkului pierdut, de la televiziunea Orizont Tv din Baia Mare. A continuat munca inceputa, de aceasta data la televiziunea regionala One Tv Transilvania, prin producerea, realizarea si prezentarea emisiunii Gama Folk Major.

Actualmente, concerteaza constant in Ardeal, dar si in cluburile de folk din capitala.

http://www.youtube.com/watch?v=GUDzacN_hBY
http://www.youtube.com/watch?v=8PA1Yer7VuE
http://www.youtube.com/watch?v=pwc1mN1TFNc


Evenimente recomandate

Top