Noutăți și comunicate

Concert Luna Amară la BT Live Limited Edition în Club Control

5 martie 2020
Concert Luna Amară la BT Live Limited Edition în Club Control
Trupa clujeană Luna Amară revine la rădăcinile sale muzicale printr-un concert cu un setlist format exclusiv din preluări și reorchestrări ale pieselor unor artiști care i-au influențat și le-au șlefuit stilul. Evenimentul are loc în data de 5 martie 2020, la Club Control, în cadrul seriei BT Live Limited Edition.

Mihnea Blidariu (voce/ chitară/ trompetă - Luna Amară) despre conceptul Luna Amară - din cercuri:
Din Cercuri este titlul unui interludiu muzical instrumental, parte a albumului Loc Lipsă, al doilea din discografia formației. 2020 este anul în care Luna Amară aniversează 20 de ani de existență și toate aparițiile formației din acest an vor fi legate, într-un fel sau altul, de această aniversare. De ce "Din Cercuri"? Pentru că fiecare dintre noi cinci a venit în acest grup cu propriile influențe muzicale, în acest grup a descoperit altele și împreună, ca și grup, am primit iarăși alte influențe. Astfel, muzica noastră este, metaforic vorbind, ca apa unui lac în care arunci pietricele; acestea creează cercuri și unde care se intersectează...muzica noastră este suma influențelor și a modului în care ele s-au îmbinat pentru a aduce la suprafață un element nou, original, lunatic și amar. Luna Amară a fost și este o călătorie. Concertul "Din Cercuri" înseamnă să descoperiți o bună parte din materialele cu care ne-am construit corabia, atunci când am plecat în această călătorie...de la sonoritățile adolescenței până la trupe cu care am avut privilegiul să împărțim aceeași scenă. Din cercuri, din noi, din ei - pentru voi...


Trupa invită publicul să se lanseze în această explorare sonoră unică din Club Control, dezvăluind pe pagina de facebook a evenimentului doar câteva dintre numele artiștilor reprezentativi ai scenei rock internaționale care i-au inspirat. Cei 5 membrii ne-au mărturisit că vom putea asculta creațiile unor trupe precum Deftones, Rage Against The Machine sau Nine Inch Nails, interpretate de Luna Amară într-o manieră originală și anunță că ne vor surprinde cu câteva nume la care fanii Luna Amară este posibil să nu se așteapte.

Cu o intensă și constantă activitate concertistică începând din 2000, Luna Amară a devenit formația fanion pentru mai multe generații care apreciază mesajele sociale dar și iubirea descrisă printr-o lirică ce naște trăiri dintre cele mai diverse. Sound-ul trupei scoate la ilveală compoziții originale care pun accentul pe solo-urile de trompetă, riffurile de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci, cvintetul fiind apreciat și pentru partea ritmică solidă care stă la baza pieselor.

Începând din toamna lui 2019, Luna Amară a pornit într-un turneu de relansare a albumului "Asfalt" (Roton Music, MC/CD 2004, CD 2019), aniversând 15 ani de la apariția acestui album de debut. Turneul se va încheia în primăvară, la un an după finalizarea periplului prin țară menit să promoveze cel mai recent album al trupei - "Nord" (Universal Music, CD 2018, LP 2019).

Concertul susținut de Luna Amară este penultimul din sezonul BT Live 2019-2020 care reunește un număr de 4 showcase-uri. Artiștii cooptați în seria BT Live Limited Edition sunt o parte dintre cei care au introdus și conturat curentul alternative rock în peisajul sonor românesc în perioada anilor 2000 și care nu încetează să se reinventeze și să cucerească noi și noi valuri de ascultători.


Program eveniment

  • Open doors: 20:30h
  • Concert: 21.00h
  • Facebook event

Detalii bilete

Biletele sunt disponibile în avans, în rețeaua Eventbook.ro, dar și în seara evenimentului, la intrarea în Club Control (Str. C-tin Mille, nr.4, București) în limita spațiului disponibil.
  • 40 RON în pre-sale, în rețeaua Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-luna-amara-din-cercuri-bt-live-limited-edition)
  • 50 RON la intrare, în seara evenimentului, în limita spațiului disponibil.

TOMBOLA #LuckyBTLive

Toți plătitorii de bilete vor putea participa, în seara concertului, la tombola Lucky BT Live, care are ca premiu o chitară electrică Gretsch.
Detaliile despre premiu și condițiile de participare la tombolă vor fi anunțate la intrarea în sala de concert, dar și în avans pe pagina eventimentului.Dovedind că are cea mai dinamică și non-conformistă abordare de pe piața bancară, Banca Transilvania a sprijinit cultura alternativă națională prin promovarea creațiilor muzicale din cele mai diverse genuri și a performance-urile sub umbrela BT Live.

Banca Transilvania şi Control Club își uneau forțele în toamna anului 2016 pentru a da naștere conceptului BT Live, un proiect menit să susțină activitatea muzicienilor români și să aducă mai aproape de sufletul publicul autohton o serie de reprezentanții artistice memorabile.

Banca Transilvania a ajutat astfel artiștii autohtoni să își poarte muzica prin toate colțurile țării, atât prin prezența la cele mai importante festivaluri autohtone, cât și pe calea undelor radio, dar și pe scenele cluburilor Control (București) și Form Space (Cluj), prin inițiativa BT Live care acoperă o mare varietate de stiluri și stadii de notorietate artistică.

www.facebook.com/clubcontrol/
www.control-club.ro
www.facebook.com/BancaTransilvania
www.bancatransilvania.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Let's Rock recomandă

Top