Noutăți și comunicate

Concert Kenny Garrett la Sala Radio din Bucuresti

23 februarie 2017
Concert Kenny Garrett la Sala Radio din Bucuresti
Joi, 23 februarie 2017, sunteți invitați de la ora 20:00 la un concert Kenny Garrett la Sala Radio. Legendarul saxofonist Kenny Garrett revine pentru al treilea an consecutiv în România și ne prezintă, ca o invitație, cel mai recent album al său Do Your Dance.Jazz Syndicate Live Sessions continuă seria concertelor de la Sala Radio din București cu nume de referință ale jazz-ului internațional. După două concerte sold-out din 2015 și 2016, ilustrul saxofonist și compozitor Kenny Garrett revine pe scena Sălii Radio, alături de formidabilul său Quintet.

Artistul ajunge în România în cadrul turneului de promovare al celui mai recent album de studio, Do Your Dance, lansat sub egida Mack Avenue Records.

Pentru oricine a ajuns la un concert Kenny Garrett, spiritul acestui nou album este evident. Kenny Garrett, mai mult decât orice alt artist în jazzul tradițional contemporan, este cunoscut pentru felul în care face publicul să vrea să se ridice de pe scaune și să se miște pe ritmul muzicii. Așa cum excelent au remarcat cei de la prestigiosul The Guardian, energia lui Kenny este infecțioasă: Fanii de jazz dansează la concertele lui Kenny – energia fostului saxofonist a lui Miles Davis este infecțioasă! Și spre diferență de mulți artiști de jazz care adoptă influențe pop, Kenny nu simplifică deloc stilul propriu, trecând prin piese dificilie de hard-bop ca și când ar fi cântece pentru copii, notează The Guardian.Fie că se afla în Spania, unde un bărbat din Camerun a sărit în sus și a izbucnit în mișcări africane, fie că pe scenă i s-a alăturat o tânără dansatoare de break-dance, spectacolul este întotdeauna același: spiritul preia controlul, iar mișcările vin natural.

Nu vă așteptați să cânt la fel ca la ultimul meu concert. Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte! spune Kenny Garrett.

Considerat de publicația Washington City Paper drept cel mai important saxofonist alto al generației sale, iar de către The New York Times cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker, Kenny Garrett a câștigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” și nenumărate alte premii, distincții, nominalizări, el fiind frecvent selectat în topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat și Billboard.

Pe cât de înzestrat ca muzician – instrumentist și compozitor – pe atat de activ și dinamic, Kenny Garrett a îmbinat permanent prezențele pe scene de concert și festival cu munca în studiourile de înregistrări. Astfel, discografia sa numără până în prezent nu mai puțin de 19 albume în calitate de lider și alte 31 de discuri ca sideman.

În vîrstă de 56 de ani (născut la 9 octombrie 1960, în orașul Detroit), artistul a urcat treptele consacrării mai întâi ca membru în 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui sef de formatie, Mercer Ellington), trei ani mai tîrziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond.

Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă și alături de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei, spune artistul.

Decisivă pentru formarea muzicianului cât și pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta.La București, Kenny Garrett va fi secondat de un line-up de exceptie ce îi include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul Marcus Baylor și pe percuționistul Rudy Bird.


Kenny Garrett va susține un concert și la Cluj Napoca, în data de 25 februarie, la Casa de Cultură a Studenților.Biletele pentru acest eveniment costă de la 105 de lei în funcție de categorie și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti și Humanitas, benzinăriile Omv) și online pe eventim.ro, iabilet.ro și bilete.ro.

https://www.youtube.com/watch?v=u34yxcc2kwgFacebook Event: https://www.facebook.com/events/200085850440598/

Eveniment recomandat de Magic Fm


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top