Noutăți și comunicate

Concert Katara si Mors Silens pe terasa Flex din Arad

20 august 2021
Concert Katara si Mors Silens pe terasa Flex din Arad
Vineri, 20 august 2021, cei de la Katara vor sustine un concert pe terasa clubului Flex din Arad. In deschidere vor canta cei de la Mors Silens, iar concertul va incepe de la or 20:00.

După doi ani, trupa Katara e din nou în fața publicului arădean!

Anul trecut a schimbat mult din cursul vieții așa cum o știam. Ca și multe domenii, scena rock a fost afectată din plin de pandemie și, mult timp, reflectoarele de concert au rămas stinse. În toată panica și tot negativismul instaurate în tot acest timp, au fost trupe care, cu toată distanțarea și interdicțiile impuse, au știut să fie aproape de fani. E și cazul arădenilor de la Katara, care, pe 20 august 2021, cheamă suflarea rock din oraș la concert!

Povestea Katara a început în 2014 și a captivat prin vibrația puternică a death-metalului, dar și prin melancolia melodiei. Ce s-a întâmplat de atunci: concerte în șase țări alături de nume mari ale lumii, mai multe premii la festivaluri importante și – în 2019 - un prim album, intitulat ”The End”.

Concertele programate anul trecut au plătit tribut pandemiei. În septembrie 2020 însă, băieții de la Katara au revenit în forță, dorind, parcă, să-și confirme viziunea inițială: numele trupei înseamnă ”blestem” în limba greacă, iar întreg conceptul liric e bazat pe curajul e a îmbrățisa orice blestem al vieții și de a-l învinge, astfel.

Întoarcerea pe scenă a fost marcată prin câștigarea locului II la Posada Rock 2020, festival de prestigiu în România, a cărei primă ediție s-a desfășurat tocmai în anul 1986! Două luni mai târziu, în noiembrie, lună definitorie pentru trupă (primul concert a fost susținut în noiembrie 2015, iar al doilea album, aflat în stadiul de masterizare, e intitulat ”My November”), era programată o nouă apariție în fața publicului arădean, dar un nou val pandemic a blocat concertul.

În sfârșit, 2021 a readus trupele alături de fanii lor. Katara a bifat prima apariție a anului în cadrul unui eveniment important – lansarea albumului ”Obârșie”, al consacratei trupe arădene Sur Austru. Totul s-a petrecut pe scena clubului bucureștean Quantic, pe 24 iunie, cu o atmosferă ca în vremurile bune.

Pe 10 iulie e consemnată prima apariție dincolo de granițe a anului, băieții de la Katara au fost cap de afiș la un concert în Budapesta. Acolo i-au avut alături pe prietenii lor din formația maghiară Mors Silens, adeptă a stilului melodic death-metal, care, cu acea ocazie, și-a lansat oficial albumul ”Under the Dark Sun”. Trupa din țara vecină activează din 2006, are trei albume la activ, iar legătura cu Katara e formată de trei ani, cele două formații cântând împreună la mai multe evenimente din Europa.

Vineri, 20 august 2021, e zi importantă în viața trupei Katara: e ziua unei noi și așteptate revederi cu publicul arădean. E prima reprezentație ”acasă” după aproape doi ani, ultimul concert la Arad s-a desfășurat în septembrie 2019).

Ora 20:00 e ora întâlnirii, clubul Flex, de pe ștrandul Neptun, e locul unde, pe lângă piesele consacrate, publicul arădean va face cunoștință și cu ”My November”, albumul care urmează să apară în viitorul apropiat.

Urcă pe scenă și cei de la Mors Silens, aflați la prima lansare de album și în România, iar seara se anunță memorabilă, așa cum au fost toate cele în care Katara a îmbrățișat ”Blestemul”.

Componența Katara: Arnold Biro (vocal, vioară), Arthur Kiss (chitară), Robert Both (bass), Alin Demian (chitară), Beni Ursulescu (tobe)

Event: https://www.facebook.com/events/4406818789369193

Puteti păstra legătura cu trupa aici:
Facebook: https://www.facebook.com/katarabandofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC8gpSzeyf-cVgVMzmjjL34w
Bandcamp: https://katara-romania.bandcamp.com/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă