Noutăți și comunicate

Concert Judith Hill la Jazz Nouveau în Club Control, București

24 septembrie 2018
Concert Judith Hill la Jazz Nouveau în Club Control, București
Luni, 24 septembrie 2018, vocalista americană Judith Hill va deschide sezonul de toamnă al seriei Jazz Nouveau din Control Club, cu primul său concert în România.Judith Hill s-a născut în 1984 în Los Angeles, într-o familie japonezo-africană de muzicieni. Cu o mamă pianistă de muzică clasică și un tată care cânta la chitară bas, o familie pentru care jam session-urile acasă erau ceva obișnuit, nu e de mirare că Hill a compus primul său cântec la doar patru ani.

Departe însă de a fi doar un capriciu, tânăra îndrăgostită de funk, jazz, hip-hop, soul și R&B și-a urmat cu ambiție visul studiind compoziție muzicală la Biola University, în California.

La scurt timp, Judith Hill devine o voce dorită de unii dintre cei mai pretențioși artiști ai lumii, dacă ne gândim doar la Michael Jackson, cel care a ales-o pentru un duet ce urma să fie inclus în turneul This Is It din 2009.

În 2013 câștigă un premiu Grammy pentru contribuția muzicală la un film devenit deja celebru, 20 Feet from Stardom, peliculă ce are în palmares un Oscar pentru film documentar, și care prezintă carierele celor mai talentate backing vocals americane.
Nu a fost singura sa experiență cinematografică, zece piese ce-i aparțin fiind selectate de regizorul american Spike Lee pentru filmul Red Hook Summer.

Hill și-a continuat ascensiunea incredibilă prin participarea la concursul The Voice, un turneu cu John Legend, dar și prin colaborări cu Stevie Wonder, Anastacia, Rod Stewart, Robbie Williams, Mike Oldfield sau Josh Groban. Niciuna nu i-a adus însă atât de multă notorietate și bucurie profesională ca cea cu regretatul muzician Prince.

Acesta a decoperit-o prin intermediul unui interviu televizat în care Hill visa cu ochii deschiși să lucreze cu idolul său, a sunat-o personal a doua zi, și s-a oferit să-i producă un album. Părea un basm, dar rezultatul cât se poate de real s-a numit Back in Time, discul de debut din 2015, înregistrat în legendarul studio Paisley Park.

Anul acesta, artista își va lansa al doilea album, Golden Child, material pe care îl va prezenta și în București, în cadrul turneului european de promovare.

Judith Hill ( voce, chitară, pian), Tony Maiden (chitară) Peewee Hill (chitară bas), Michael White (tobe), Michiko Hill (clape), Myra Washington (backing vocals) vor susține primul lor concert în România, la Jazz Nouveau în Control Club pe 24 septembrie, ora 20’00.
https://www.youtube.com/watch?v=2bzPrQvs1fo
Accesul publicului se face de la ora 19:30.
Biletele costă 70 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Let's Rock recomandă

Top