Noutăți și comunicate

Concert jazz Victor Bailey Group la Bucuresti si Sibiu

1 noiembrie 2011
Concert jazz Victor Bailey Group la Bucuresti si Sibiu
In data de 1 Noiembrie 2011, bassistul Victor Bailey va sustine un concert in Hard Rock Café din Bucuresti. Si cei din Sibiu il vor putea vedea live in data de 2 noiembrie 2011 in Vintage Pub. Concertul incepe de la ora 22:00 in ambele locatii.

Fara indoiala, Victor Bailey este unul dintre cei mai stralucitori basisti ai tuturor timpurilor, fiind basistul cu cele mai aclamate albume solo.
Urmasul lui Jaco Pastorius in trupa Weather Report si membru al tuturor trupelor semnate Joe Zawinul, Victor Bailey aduce in Romania muzica sa inspirata, funk, cu un groove extraordinar! Instrumentist, compozitor si aranjor al multor piese apartinand unor muzicieni si trupe de succes, Victor Bailey vine cu proiectul sau personal in Romania, proiect ce ii include pe Poogie Bell, Peter Horvath si Michael "Patches" Stewart.

Doua concerte post-funk-jazz ale basistului cu cele mai aclamate albume solo din toate timpurile prezentat de MHO Music in Bucuresti (Hard Rock Café, 1 noiembrie, ora 22:00) si Sibiu ( Vintage Pub, 2 noiembrie, ora 22:00)

Victor Bailey

Inca de la sfarsitul anilor '70, Victor Bailey a inceput sa fie considerat unul dintre cei mai buni basisti ai lumii. A castigat recunoastere internationala la inceputul anilor '90 cand s-a alaturat trupei de jazz fusion Weather Report, dupa retragerea lui Jaco Pastorius. A cantat in toate formulele de trupa ale lui Joe Zawinul: Weather Report, Weather Update, The Zawinul Syndicate si WDR big-band record (proiectul de dinaintea mortii lui Zawinul) Ca muzician de studio a participat la realizarea a 1000 de inregistrari cu artisti din diferite zone muzicale precum Joe Zawinul, Sonny Rollins, Mary J Blige sau Madonna. Influente: Stanley Clarke, Alphonso Johnson, Jaco Pastorius, Larry Graham, Joe Zawinul, Miles Davis, Charlie Parker, John Coltrane

"Low blow", "That's Right" si "Bottom's Up" sunt albumele de autor semnate Victor Bailey si sunt in prezent considerate drept cele mai bune productii muzicale din toate timpurile realizate de un basist.


Poogie Bell (tobe)

Tobele lui Poogie Bell pot fi auzite pe cele mai bune albume din jazz, neo-soul, R&B si hip-hop. Instrumentist, producator, compositor, aranjor"¦despre Poogie Bell ati auzit alaturi de nume precum Chaka Khan, Marcus Miller, Roberta Flack, Erykah Badu, David Bowie, David Sanborn, Al Jarreau, Vanessa Williams and Randy Crawford.

Nascut in New York intr-o familie de muzicieni (tatal sau profesor de muzica si muzician de jazz) a inceput sa cante de la varsta de"¦10 luni iar concertul de debut l-a sustinut la varsta de 2 ani si jumatate, la Pittsburg Carnegie Hall alaturi de tatal sau. La varsta de 5 ani aparea deja in show-ul lui Mike Douglas cu Pearl Bailey. A copilarit muzical alaturi de Max Roach, Ornette Coleman (saxofonist), Omar Hakim, Marcus Miller, Lenny White and Bernard Wright, Weldon Irvine.

Lista colaborarilor muzicale este ampla. Poate cel mai cunoscut hit al sau in Romania este "Touch and Go", compus pentru Force MD, cu care a castigat premiul ASCAP Writer's Award pentru TOP 10 Sngles in 1998.

Turneele sale includ numeroase nume de top din diverse genuri muzicale. In prezent inregistreaza si este implicat in proiectele lui Marcus Miller, Alex Bugnon, Victor Bailey si Erykah Badu"¦iar lista poate sa continue.


Michael "Patches" Stewart (trompeta)

Poate ca rolul trompetistului Michael "Patches" Stewart a fost de la inceput acela de a continua linia lui Miles Davis. Cantand cu Marcus Miller, Stewart se apropie foarte mult de stilul muzical al mareliu Davis in ultimii sai ani.

Primul sau material discografic a fost inregistrat cand avea doar 16 ani, alaturi de Patti LaBelle. De atunci a lucrat cu Quincy Jones, David Sanborn, George Duke and Whitney Houston, si a petrecut 8 ani ca parte a band-ului Al Jarreau. De la mijlocul anilor '90, cele mai remarcabile colaborari sunt cele cu Marcus Miller, intr-o formula care se apropie foarte mult de sound-ul ultimei trupe Miles Davis.


Peter Horvath (keyboard

Canta, colaboreaza, inregistreaza si a mers in turnee alaturi de Bobby Hutcherson, Joe Henderson, Aretha Franklin, Lalah Hathaway, Melba Moore, Keith Washington, Richie Cole, Ernie Watts, Oakland Symphony, Ray Obiedo.

Interviu cu Victor Bailey
h
ttp://http://www.youtube.com/watch?v=rtzvvY_yhus

Slippin'n'trippin'
http://www.youtube.com/watch?v=Q2MRbZ-j8LU&feature=related


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă