Noutăți și comunicate

Concert Iron Butterfly si Raygun Rebels in Hard Rock Cafe

19 februarie 2012
Concert Iron Butterfly si Raygun Rebels in Hard Rock Cafe
Duminica, 19 februarie 2012, de la ora 20:30, legendara formație americană Iron Butterfly va concerta la Hard Rock Cafe. Concertul face parte din turneul european al trupei, care mai cuprinde state precum Marea Britanie, Germania, Italia, Polonia și Cehia. In deschidere va canta trupa Raygun Rebels (Germania/SUA).

Sfarsitul anilor '60 si anii '70 erau caracteristici, pentru Los Angeles, din punct de vedere muzical, sunetelor grele, ce reflectau atitudinea revolutionara a generatiei. Atunci avea sa apara un nou grup ale carui sunete nu se rezumau doar la atitudinea "heavy" a tinerilor - Iron Butterfly.
Iron Butterfly este prima formatie din lume care a obtinut "Discul de Platina" si care a stat 140 de saptamani in topurile americane. Trupa si-a adus aportul la transformarea rock-ului psihedelic in ceea ce va purta numele de HEAVY METAL.

După un prim album, "Heavy", urmat de o serie de concerte alături de Doors, Jefferson Airplane, Who, Cream etc., trupa înregistrează, în 1968, albumul "In-A-Gadda-Da-Vida". Hitul cu același nume, de peste 17 minute, ocupă toată fața a doua a albumului. Vinilul a depășit orice record în muzica îregistrată până la acea vreme, cu vânzări de peste 8 milioane de albume în primul an, primind primul Album de Platină din istorie și ulterior The Multi-Platinum Award. In-A-Gadda-Da-Vida a ramas in topuri timp de 140 de saptamani, din care 81 in Top 10. Au urmat apoi si alte albume prezente in varful clasamentelor muzicale perioade indelungate, cum ar fi Ball, Live, Evolution, etc.
La București, Iron Butterfly vine cu doi dintre fondatorii formației: toboșarul Ron Bushy și Lee Dorman- bass, voce, împreună cu experimentații Charlie Marinkovich - chitară, voce și Martin Gerschwitz - keyboards, vioară, solist vocal, backing vocals.

Raygun Rebels (Germania/SUA) s-a infiintat in anul 2007. Misiunea era clara: "Rock'n'Roll "¦ simple, loud and in your face". Dupa o serie de concerte in Germania, unde au reusit sa atraga un numar serios de fani, trupa si-a propus sa cucereasca America. 2010 a fost un an plin de realizari - au avut peste 30 de concerte in SUA, au semnat cu Death-Tone Heavy Productions Germania si, nu in ultimul rand, au terminat primul lor album, "Bring Me Home". 2011 a venit cu noi turnee in Germania, Spania si Slovacia.

Biletele pot fi achizitionate online pe http://www.biletoo.ro, http://www.blt.ro, din reteaua librariilor Adevarul, Magazinele Flanco din toata tara, Unirea Shopping Center Parter, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul Victoriei, Palatul National al Copiilor si de la Hard Rock Cafe.

Pretul biletelor difera in functie de categorie:
Categoria VIP - 300 Ron (intalnire cu trupa, fotografii, autografe)
Categoria I - 130 Ron (loc la mese)
Categoria II - 90 Ron (in picioare)

Dupa achizitionarea biletelor din categoria I si VIP, va rugam sa sunati la 021 206 6261 pentru a va rezerva locuri la mese.
Accesul publicului se va face incepand cu ora 19:30.

Hard Rock Cafe București
http://www.hardrock.com/bucharest


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top