Noutăți și comunicate

Concert Hindi Zahra la Arenele Romane

1 noiembrie 2016
Concert Hindi Zahra la Arenele Romane
Artista marocană Hindi Zahra revine în București la Jazz Night Out, pe 1 noiembrie 2016, la Arenele Romane, după show-ul sold out de anul trecut. Cu o prezență scenică intensă, Zahra e naivă și senzuală, într-o spirală de stări care urcă și coboară într-un vârtej de influențe: folk din Maroc, gypsy, jazz, world music, blues și un ingredient pentru care încă mai căutăm un nume.

Hindi Zahra e un soi de Frida Kahlo care desenează în culori audio mari legende, mici trăiri – în timp ce cântă într-o adorabilă engleză cu accent, sau în limba ei nativă, berbera. De fapt însă, e destul de evident că limba ei nativă e pur și simplu muzica. Compozitor, multi instrumentist și producător, a debutat și în cinema, cu filmul The Cut al regizorului german de origine turcă, Fatih Akin.

Primul ei disc, „Handmade” a primit în 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului în Franța. E deseori comparată cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. În 2015, Hindi Zahra și-a lansat discul Homeland, cu care a plecat în turneu mondial, seducând fanii și criticii muzicali deopotrivă.

Zahra reușește de fiecare dată să livreze un sound autentic, „handmade”, care rămâne totodată incredibil de sofisticat: i-ar sta bine în egală măsură în subsolul unui club de jazz din New York, și într-un târg colorat din Marrakesch.Dan Byron și Luiza Zan vor deschide concertul cântăreței marocane Hindi Zahra de la Arenele Romane, pe 1 noiembrie 2016!

Dan Byron & Luiza Zan- Live Acoustic Duo

Avînd la dispoziție doar vocile și chitarele, Luiza Zan si Dan Byron oferă în formula Live Acoustic Duo un spectacol divers, greu de clasificat și de descris, ce-si trage sevele din background-ul lor extrem de variat. Rock, pop, jazz, gospel, toate își au locul lor în interpretarea celor doi, făcând din Live Acoustic Duo o experiență ce trebuie traită măcar o dată.

Dan Byron este compozitor, vocalist, flautist și chitarist în formația de rock alternativ/progresiv byron pe care a înființat-o în 2006, în timp ce Luiza Zan este o prezență constantă și distinsă a scenei de jazz autohtone, cu un prim album de autor, „Heritage”, lansat recent.

Program

Concertul Hindi Zahra are loc pe 1 noiembrie 2016 la Arenele Romane (cort încălzit) din București.

Ora 20’00- Dan Byron & Luiza Zan- Live Acoustic Duo
Ora 21’00-Hindi Zahra

Accesul se face începând cu ora 19’00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

BILETE
Biletele costă 130 de lei și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti și Humanitas) și online pe http://www.eventim.ro, dar și de la locație, în seara concertului.

Detalii pe http://www.twinarts.ro și pagina de Facebook Twin Arts
Video
https://www.youtube.com/watch?v=t0cWImj9Tyo

https://youtu.be/aX5jUdrqDZg

Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top