Noutăți și comunicate

Concert Gandul Matei in Irish&Music Pub

27 noiembrie 2011
Concert Gandul Matei in Irish&Music Pub
Duminica, 27 noiembrie 2011, incepand cu ora 20:00 va avea loc un concert aniversar Gândul Mâței - De 15 ani împreună! Irish&Music Pub, in Cluj Napoca.

Evenimentul face parte din a V-a editie a Festivalului Bucovina.
Grupul de Inițiativă Basarabeană GIB-CLUJ, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local demarează cea de"a V"a ediție a Festivalului Bucovina în perioada 25"27 noiembrie 2011 cu scopul de a aniversa 93 de ani de la evenimentul istoric de Unire a Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918).

În fiecare an, sărbătoarea de la sfârșitul lunii noiembrie reprezintă un prilej de promovare a ideii de unitate morală și spirituală, evidențiind interculturalismul și tradițiile regăsite în mediul ardelenesc.

Festivalul se va desfășura timp de 3 zile pe parcursul cărora vor avea loc diverse activități.


Vineri, 25 noiembrie 2011, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului:

10.00 - Târgul de artă și Workshopuri, în incinta Iulius Mall vor fi expuse lucrări executate în diferite tehnici, ale atelierelor Asociației Obștești "FILOCALIA";
12.00 - Conferința cu genericul "Cluj-Napoca - Capitală Cultural-Europeană 2020" cu caracter de dezbatere privind proiecte de viitor și implicarea ONG-urilor din Cluj-Napoca ( Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca);

Evenimentul ce marchează finalul primei zile de Festival este

22.00 - "Petrecere basarabeană " (Club Ring)


Sâmbătă, 26 noiembrie 2011:

10.00 - În Iulius Mall, vor fi expuse lucrări executate în diferite tehnici, majoritatea cu accentul pus pe sărbătorile de iarnă - felicitări, ornamente, clopoței pictați, picturi, lucrări sculptate, pictură pe sticlă, lucrări din piele, păpuși etc. Toate lucrările sunt creații ale atelierelor AO "FILOCALIA".
13.00 - Concurs intelectual "Ce? Unde? Când?" unde vor participa echipe formate din câte 5 jucători, care vor răspunde la întrebări de inteligență, logică, erudiție, perspicacitate.
18.00- Proiecție de film (Sala C2, Cantina Hașdeu)


Duminică, 27 noiembrie 2011:

10.00- Târg de artă și Workshopuri ale atelierelor "FILOCALIA" (Iulius Mall)
11.00 - "Cupa Bucovina" - campionat de fotbal între echipe studențești (Sala USAMV)
16.00 - Program artistic - "Cântare Bucovinei" recital de chitară.
20.00 - Concert aniversar Gândul Mâței - De 15 ani împreună! Irish&Music Pub

Prin Festivalul "Bucovina", GIB- Cluj vă invită să aniversăm 93 de ani de la Unirea Bucovinei cu România prin participarea la o gamă largă de activități interculturale cu specific bucovinean și basarabean


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top