Noutăți și comunicate

Concert Focul Viu - folk și cântece haiducești - în Manufactura

24 iunie 2022
Concert Focul Viu - folk și cântece haiducești - în Manufactura
Focul Viu va susține vineri, 24 iunie 2022, un concert de la ora 20:00, în Club Manufactura din Timișoara.


Informații despre eveniment

Drumul trupei Focul Viu e deja unul destul de lung și cu siguranță unul sinuos. Totul a început prin ‘98 ca o prietenie muzicală, cu Sorin Taloș la chitară și voce, și Raluca Bârsan Reghin la voce, chitară, blockflote.
https://www.youtube.com/watch?v=sShjxsjcS58&t=235s
În 1999 vine o primă serie de înregistrări în studiourile Radio Transilvania Cluj, din care se încheagă albumul ”Zbor”. Trupa se îmbogățește cu 3 membri noi: Cristina Netea la flaut, Cristian Vasiu la percuție, și Dan Cioară la voce, tamburină și chitară. Căutările îi poartă către trecuturi istorice mânate de libertate. În 2001 înregistrează al doilea album ”Pământul Frate”, și Focul Viu continuă să ardă tot mai puternic și frumos.

Formația participă an de an la festivalul medieval de la Sighișoara, și cântă prin toată țara, aducând spiritul codrului şi al haiducilor de altădată în mijlocul iubitorilor de folk.

Trupa a continua să existe în formulă restrânsă chiar dacă, în timp, drumurile vieții i-a purtat pe fiecare rând spre alte locuri. În 2014 apare un nou album numit ”Trup de fum” și în toamna acelui an Focul Viu își reunește membrii și susține concerte în diferite orașe pentru a sărbători 15 ani de la înființare.

Între timp Sorin a reluat periplul muzical alături de colegul său de la Liceul de artă din Baia Mare, Tudor Bogdan, iar astăzi Focul Viu îi aduce pe scenă pe: Sorin Taloș la chitară și voce, Tudor Bogdan Raț la vioară și pe Cristian Vasiu la percuție.

Accesul la concertul din Manufactura costă 40 lei. Rezervări și detalii despre eveniment se găsesc pe Facebook.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top