Noutăți și comunicate

Concert FiRMA la sala ARCUB Gabroveni

15 ianuarie 2019
Concert FiRMA la sala ARCUB Gabroveni

Pe 15 ianuarie 2019, trupa FiRMA a fost invitată să concerteze la sala ARCUB Gabroveni, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în cadrul evenimentului organizat de Radio România Cultural și să împărtășească publicului emoția sa rock'n'roll și a creațiilor inedite de pe albumul "Poezii Alese Vol.1". Cu ocazia acestui performance de excepție, vor urca pe scenă și poetele Svetlana Cârstean, Adela Greceanu și Elena Vladareanu, care își vor recita propriile versuri în tandem cu acordurile muzicienilor. Seara debutează cu un poem sonor experimental creat de Maria şi Mihai Balabaş.

Ușile se deschid la ora 17.30.
Evenimentul va începe la ora 18.00 și va fi transmis live pe calea undelor Radio România Cultural. (www.radioromaniacultural.ro).
Accesul se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informații, urmăriți pagina Radio România Cultural.


O formație iconică a rock-ului alternativ românesc născută pe scena muzicală bucureșteană în anii 2000, FIRMA s-a reinventat și s-a remarcat prin produse valoroase care dezvăluie noi perspective în universul audio - video, dar care trasează noi direcții și în lumea teatrului prin spectacolul "Deșteparea Primăverii" (Teatrul Mic, regia Vlad Cristache) sau a poeziei, prin cel mai recent album "Poezii Alese Vol.1".

https://www.youtube.com/watch?v=qyxSFFqO2wY

"POEZII ALESE, VOL. I", un material discografic ce reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeților români, clasici și contemporani, este o coproducție FiRMA - Radio România care a apărut, la finalul anului 2018, la Editura Casa Radio. Versurile din înregistrările păstrate în Fonoteca Radio România au fost îmbrăcate organic de compoziții muzicale originale create special pentru acest proiect de către Daniel "Rocca" Stoicea și interpretate de trupa FiRMA. Poeții selectați de membrii trupei FiRMA pentru a fi cântați și recitați pe primul volum al albumului "Poezii Alese" sunt George Bacovia, Mihai Eminescu, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu, Elena Vlădăreanu.

Pe 15 ianuarie, publicul de la ARCUB Gabroveni va fi martor al metamofozei poetice a trupei FIRMA, care va interpreta live, în premieră, mai multe piese de pe acest nou album.
FiRMA:
Daniel "Rocca" Stoicea - voce, chitară, pian, compoziție
Erhan Sorin - bas,
Adrian Coman - chitara electrică,
Alex Gavril Gavril - chitară electrică & acustică
"Bărbuță" Barbaselu Constantin - tobe, percuție

Album "Poezii Alese. Vol. 1" poate fi găsit în librării sau poate fi ascultat online pe contul de iTunes & Spotify al trupei FIRMA.
Facebook: www.facebook.com/TrupaFirma
Soundcloud: https://soundcloud.com/TrupaFirma
Youtube: https://www.youtube.com/c/TrupaFirma
Instagram: https://www.instagram.com/TrupaFirma


În deschiderea concertului FiRMA, Maria şi Mihai Balabaş iau ca punct de pornire primul disc al poeziilor eminesciene publicat de Editura Casa Radio şi crează un poem sonor inedit. Adrian Pintea, Ion Manolescu, Clody Bertola, Elvira Glodeanu, Emil Botta, Alexandru Repan, Aura Buzescu, Alexandrina Halic şi alţii, se fac auziţi recitând unele dintre cele mai semnificative texte ale lui Mihai Eminescu, într-o compoziţie narativă şi muzicală originală.
Maria Balabaș este creatoarea emisiunii Dimineața crossover şi a generat, pe parcursul timpului, diverse proiecte dedicate noilor forme de creaţie radiofonică (Generaţia sonoră, Aceasta nu este artă etc.).
Mihai Balabaş este violonist şi chitarist, cântă în trupele Trei Parale, Bucium şi Radu Vâlcu Quartet, iar ca proiect personal are trupa Soare Staniol.

Radio România Cultural este singurul post național de radio dedicat exclusiv culturii.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top