Noutăți și comunicate

Concert FARFARELLO - 'Solo zu 2't' in La Copac din Bucuresti

23 iulie 2015
Concert FARFARELLO - 'Solo zu 2't' in La Copac din Bucuresti
Joi, 23 iulie 2015, Mani Neumann (vioară, blockflöte) și Ulli Brand (chitară), vor concerta în formula "Solo zu 2't" de la ora 22:00, în La Copac din București și vineri, 24 iulie 2015, de la ora 23:00, la Papa la Åžoni în Vama Veche.



Parteneri pe scenă deja de 33 de ani, Mani și Ulli combină folclorul est - european, cu jazz-ul, rock-ul și muzica clasică folosind ca instrumente vioară, blockflöte și chitări acustice cu 6 și 12 corzi. Cu 19 albume la activ și peste 4.000 de concerte în toată lumea, imortalizate și pe dvd, trupa farfarello va interpreta în primă audiție în România și melodii care vor apărea pe următorul lor CD. Germanii vor veni la noi în țară direct din studioul de producție, unde lucrează deja intens de 1 luna de zile la realizarea celui de-al 20-lea album al lor

În formula "Solo în 2" - "Solo zu 2't", germanii își creează propriul univers, permițându-ne și nouă, celor din public, să luam parte la acest moment unic în care o vioară "vorbește" cu o chitară. Locațiile unde vor cânta celebrii muzicieni, La Copac în București și Papa la Åžoni în Vama Veche, permit un soi de intimitate în care reușim să ne simțim ca pe scenă și să le înțelegem dialogul muzical.



Mani Neumann, neamțul cu „suflet de român“, supranumit și Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), cunoscut în România și ca urmare a activității sale de violonist în legendara formație Phoenix povestește într-un interviu despre experiența sa cu folclorul românesc:

Muzica românească este fantastică. Atunci când am auzit muzica românească am spus: asta e muzica mea. Dacă vrem să cântăm Ciocârlia, cântăm Ciocârlia. Dar pentru asta trebuie să vorbesc cu degetele mele. Câteodată degetele mele îmi subminează autoritatea. Eu încerc să vorbesc cu ele ca și cu prietenii mei, dar ele spun “da” și în concert se comportă ca nebunele. Sunt solidare. Ele cred că sunt patru contra unu.

Modul său de a interpreta " melancolic, sălbatic ori excitant " este iÌ‚ntotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat.



Ulli Brand este un unicat printre chitariști fiind considerat unul dintre cei mai buni din Europa, datorită stilului unic în care interpretează muzica la chitara acustică cu 6 și 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou polifonice. Prin această combinație, Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, autentic și original, reușind astfel prin modul în care menține atât armonia, cât și basul cu o singură chitară acustică, să înlocuiască o întreagă orchestră. Solo-ul lui din melodia „Durchzug” este cel mai bun exemplu în acest sens. Acesta îți creează impresia că pe scenă se află mai mulți chitariști, nu doar unul. Ulli Brand mai cântă, pe lângă farfarello, și în trupa Aerotones, un quartet de muzicuță unde, unde pe lângă chitară, interpretează la muzicuță și voce.



Felix – farfarello “solo zu 2’t” " interpretat iÌ‚n Bucureşti, RomaÌ‚nia.
link: https://www.youtube.com/watch?v=rEL8rFn6k_A

CiocaÌ‚rlia – farfarello “solo zu 2’t” " interpretat iÌ‚n Bucureşti, RomaÌ‚nia.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=OMjTToYi4Q4



Biletele se pot achiziționa doar de la locațiile concertelor în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet este de 25 lei.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top