Noutăți și comunicate

Concert Dhafer Youssef 4tet Birds of Requiem la Sala Radio

10 aprilie 2014
Concert Dhafer Youssef 4tet Birds of Requiem la Sala Radio
Joi, 10 aprilie 2014, Twin Arts vă invită începând cu ora 19:30 la un concert al trupei Dhafer Youssef 4tet Birds of Requiem în Sala Radio.


În Tunisia anilor '70, micul Dhafer Youssef își construiește singur propriul oud, un instrument muzical tradițional arab. La 19 ani ajunge la Viena unde își continuă studiile muzicale și devine un virtuoz al acestui instrument, considerat strămoșul chitarei acustice.
"Dacă m-aș fi născut în Africa aș fi bătut la tobe. Dacă eram din New York aș fi cântat la saxofon. Dar s-a întamplat să mă nasc în Tunisia, așa că voi cânta la oud.

Captivat de jazz încă din copilărie, Dhafer Youssef duce sunetul local al instrumentului său într-un spațiu universal. Åži nu e singurul său instrument. Vocea sa, care cândva răsuna din vârful unui minaret din orașul natal, e acum purtată spre noi experimente contemporane. Au acompaniat-o, în diverse colaborări, artiști importanți precum Paolo Fresu, Nils-Petter Molvaer, Tigran Hamasyan, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Omar Sosa, Uri Caine, Jon Hassell sau Markus Stockhausen.

Dhafer Youssef

Nominalizat la BBC Music Awards For World Music în 2006, artistul tunisian mărturisește că își imagineaza muzica sa ca pe o coloană sonoră a unui film personal, proiectat doar în imaginația sa, în care personajul principal este mereu în căutarea spiritului.

Pe 10 Aprilie 2014, Dhafer Youssef prezintă la Sala Radio al patrulea album, intitulat Birds Requiem, cel mai recent material discografic al său, la care a contribuit și celebrul trompetist norvegian Nils Petter Molvaer.

Pe scena Sălii Radio din București vor fi prezenți:
- Dhafer Youssef -  Oud, Voce;
- Kristjan Randalu -  Pian;
- Phil Donkin - Contrabas;
- Chander Sardjoe - Tobe.

Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.BILETE

Biletele pentru acest eveniment costă 80, 120, 140 de lei  în funcție de categorie și pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești și Humanitas) și online pe http://www.eventim.roCONCURS

Vă invităm să descoperiți filmul personal al lui Dhafer Youssef si mai de aproape. Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu artistul tunisian. Trimiteți codul de bare de pe bilet însoțit de numele Dvs. pe adresa office@twinarts.ro (subiect: meet & greet Dhafer Youssef).

Câștigătorii vor fi anunțați pe paginile de Facebook Twin Arts și Eventim.Jazz Night Out este o platformă de evenimente și socializare al cărei scop este promovarea concertelor de jazz și blues, organizarea de workshopuri, audiții și întâlniri cu artiști străini și români.
https://www.youtube.com/watch?v=O3Nhzf2DW98#t=0
Detalii pe http://www.twinarts.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă