Noutăți și comunicate

Concert Celelalte Cuvinte in club Quantic

15 septembrie 2018
Concert Celelalte Cuvinte in club Quantic
Sâmbătă, 15 septembrie 2018, trupa CELELALTE CUVINTE cântă integral primul album al trupei: "Albumul cu pătrățele", in Club Quantic!
Bilete:
- 35 lei pâna inclusiv 14 septembrie -> https://goo.gl/vmVLfy sau https://goo.gl/H72Lbx
- 50 lei la intrare sau online în ziua evenimentului -> https://goo.gl/vmVLfy sau https://goo.gl/H72Lbx

De cele mai multe ori, primul album al unei trupe rămâne unul special, atât pentru artiști, cât și pentru fani. După mai bine de 31 de ani de la lansare, Celelalte Cuvinte cântă integral piesele de pe celebrul album “cu pătrățele, apărut în 1987, înregistrat de Electrecord.
Povestea albumului începe, de fapt, în 1984. Trupa înregistrează la Radio Cluj câteva piese, printre care şi “Iarbă prin păr, care devine în scurt timp unul dintre cele mai mari hituri din istoria formaţiei şi a rock-ului românesc.
Apoi, la festivalul timişorean “TIM Rock Celelalte Cuvinte este remarcată de Florian Pittiş şi, prin intermediul lui, banda cu înregistrările de la Radio Cluj ajunge la Bucureşti, unde devine o jumătate a L.P.- ului intitulat "Formaţii Rock Nr. 8", album editat de Electrecord, în 1985.

După doi ani, este lansat Celelalte Cuvinte I, primul material discografic aparținând în întregime trupei.
„Albumul cu pătrățele și-a primit numele după ce prima variantă a coperții, realizată de Alexandru Andrieș, a fost respinsă de cenzura comunistă pe motiv că ar fi făcut aluzie la demolarea clădirilor vechi din București sau la cutremur. Prin urmare, Andrieș vine cu o altă idee grafică, mult simplificată, datorită căreia discul este numit și azi „albumul cu pătrățele.

În data de 15 septembrie, la club Quantic din București, se vor auzi celebrele piese Celelalte Cuvinte:
Scrisori iubite
Un sfârșit e un început
Dacă vrei
La ceas târziu
În zori de zi
Fântâna suspinelor
Despărțire
Despre suferințe de iarnă
Iarbă prin păr
Caracteruri
O să am

Cuvintele pe care le rostim ni se par prea puține pentru a exprima ceea ce simțim. - Călin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan şi Ovidiu Roşu.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top