Noutăți și comunicate

Concert Brendan Perry la Sala Palatului

29 martie 2010
Concert Brendan Perry la Sala Palatului
Luni, 29 martie 2010, Brendan Perry, figura emblematica a eclectismului modern si totodata jumatatea masculina a legendarului grup Dead Can Dance, va concerta pentru prima data in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti.

Brendan Perry s-a nascut la Londra pe 30 iunie 1959 din mama irlandeza si tata englez, fiind un foarte bun multi-instrumentist dar si solist vocal, si a devenit cunoscut pe plan mondial datorita carierei sale de peste 16 ani alaturi de Lisa Gerard in Dead Can Dance.
Cu Dead Can Dance cei doi au vandut peste 2 milioane de albume in intreaga lume si sunt in continuare cea mai bine vanduta trupa care a fost semnata vreodata la celebra casa de discuri londoneza 4AD.

Spre finalul anului 1981, pe cand se afla impreuna cu familia ca emigrant in Australia, Brendan formeaza Dead Can Dance impreuna cu Simon Monroe (de la The Marching Girls) la tobe si Paul Erikson la bass. Lisa Gerrard completeaza componenta cateva luni mai tarziu cantand initial la percutie electronica dar contribuind si cu partile de backing-vocal. Dupa cateva aparitii live si o recenzie intr-un ziar de profil din Melbourne, Brendan decide ca trupa nu are niciun viitor in Australia si se muta impreuna cu colegii sai in Marea Britanie, unde se stabilesc intr-un apartament modest din Londra.

Strategia a dat roade instantaneu, Dead Can Dance fiind apreciata prompt de presa britanica, iar in scurt timp semneaza contractul pentru albumul de debut cu casa de discuri independenta 4AD.
Dead Can Dance a lansat de-a lungul carierei noua albume, incluzand si unul inregistrat in concert, toate fiind foarte bine primite de public si presa de specialitate.

In timpul inregistrarilor celui de-al noulea album, relatiile dintre Brendan si Lisa de racesc si cei doi decid de comun acord sa incheie colaborarea, urmand ca fiecare sa-si urmeze cariera pe cont propriu.

In 1997 Brendan compune coloana sonora pentru filmul a Sunset Heightsa al regizorului irlandez Colm Villa, pentru ca doi ani mai tarziu sa lanseze primul album solo intitulat a Eye Of The Huntera. Desi fanii Dead Can Dance pot recunoaste imediat stilul trupei pe acest album, muzica este mai introvertita, centrata acum pe partea de chitara rece si vocea calda a lui Brendan, fiecare piesa avand o poveste specifica, inspirata din propriile experiente.
a Eye Of The Huntera a fost inregistrat in studioul propriu, amenajat intr-o veche biserica de la granita cu Irlanda de Nord, Quivvy Church.

In 2005 Brendan si Lisa reformeaza pentru scurta vreme Dead Can Dance, compun doua piese noi impreuna, a Babylona si a Crescenta, apoi pleaca in turneul de adio. Toate showurile trupei devin sold-out in scurt timp, iar in concertele din Statele Unite de la Hollywood Bowl si New York Radio City sunt acompaniati de o orchestra simfonica de 40 de muzicieni condusa de celebrul dirijor Jeff Rona.

Versiunile de studio ale celor doua piese compuse special pentru acest ultim turneu Dead Can Dance, se vor regasi pe noul album al lui Brendan Perry, a Arka, programat sa apara in primavara acestui an. Albumul va cuprinde opt compozitii originale in care artistul trateaza teme despre identitate, izolare, razboi, coruptie si despre pericolul pe care omenirea ca specie il reprezinta fata de mediul inconjurator.

Potrivit lui Brendan, a Arka nu se doreste a fi un album conceptual in adevaratul sens al cuvantului ci mai degraba o serie de observatii si comentarii, sustinute si argumentate, despre conditia umana. Spre deosebire de albumul de debut, a Arka va aduce in prim-plan o revenire la perioada Dead Can Dance, la utilizarea sintetizatoarelor si a sample-urilor, precum si a instrumentelor clasice.

Noile compozitii Brendan Perry precum si hit-urile Dead Can Dance vor putea fi ascultate in premiera live la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 29 martie 2010.

Concertul Brendan Perry din 29 martie 2010 este produs de One Event.

Pretul unui bilet este in functie de categorie:


Categoria I 160 RON
Categoria II 140 RON
Categoria III 120 RON
Categoria IV 100 RON
Categoria V 70 RON


Evenimente recomandate

Top