Noutăți și comunicate

Concert black midi la club control, în premieră la București

30 iunie 2022
Concert black midi la club control, în premieră la București
black midi va susține joi, 30 iunie 2022, un concert în Club Control din București.


Informații despre eveniment

Formația britanică black midi, cunoscută pentru melanjul inedit de rock și jazz fusion, precum și pentru elementele de improvizație live, concertează pentru prima dată la București, joi 30 iunie 2022, la Control Club. Trupa se află într-un turneu european ce anticipează noul album, Hellfire.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Înființată în 2017, la Londra, trupa black midi este compusă din Geordie Greep (chitară, voce), Cameron Picton (bas, voce) și Morgan Simpson (tobe). Cei trei s-au cunoscut pe când urmau cursurile unei facultăți de arte performative, ceea ce le-a oferit mediul ideal pentru dezvoltarea trupei. Chiar după primele concerte, black midi au fost preluați de prestigioasa casă de discuri Rough Trade. Au urmat: un album de debut, Schlagenheim, nominalizat la Mercury Prize, o antologie spoken word lansată independent, un EP de cover-uri după piese celebre, precum și numeroase apariții la festivaluri și în turnee internaționale.

Cel mai recent release este Cavalcade, apărut anul trecut, album ce a impresionat criticii muzicali și a consolidat poziția trupei în fruntea revoluției rock. „Nu ne așteptăm să fim luați prea în serios. Muzica noastră poate fi uneori exuberantă, cathartică, teatrală, comică, absurdă, intensă și brutală, dar cu siguranță va fi mereu distractivă”, spun membrii trupei.

Tot ei susțin că nu se bazează exclusiv pe improvizație: deși sunt cunoscuți pentru jam session-urile lungi, cele mai bune fragmente sunt selectate și apoi redate în mod structurat, în înregistrările de studio. „Piesele bune imită vorbirea sau sunetele din natură – muzica trebuie să fie percepută cât mai natural.”

În vara acestui an, black midi vor lansa al treilea album, intitulat Hellfire: „va fi ca un film de acțiune, o epopee de proporții”, spune solistul Geordie Greep. Spre deosebire de Cavalcade, de data aceasta versurile sunt la persoana întâi, iar personajele vorbesc în monologuri dramatice, făcând apel la valorile morale ale ascultătorului. „Aproape tot ce scriu este derivat dintr-o întâmplare reală, ceva ce-am trăit și apoi am transpus în versuri, într-o formă evident exagerată”, spune Greep.

După ce, recent, au cântat pe scenele de la Coachella și Primavera Sound, black midi vin pentru prima dată la București, joi 30 iunie, cu piese de pe Cavalcade și Hellfire, într-un concert de neratat.

http://bmblackmidi.com
black midi – John L (video) : https://youtu.be/GT0nSp8lUws
Concertul black midi de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Acces: ora 19.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1237326513465422

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 75 de lei, online prin Eventbook.ro ( https://eventbook.ro/music/bilete-black-midi-control-club ) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top