Noutăți și comunicate

Concert Balanescu Quartet la Fratelli Studios

28 mai 2015
Concert Balanescu Quartet la Fratelli Studios
Joi, 28 mai 2015, sunteți invitați de la ora 20:00 la un concert Balanescu Quartet la Fratelli Studios.

Prețul unui bilet este de 65 lei.La 10 ani de la lansarea in 2005 a albumului emblematic „Maria T”, Balanescu Quartet revin la Bucuresti pentru a prezenta ineditul proiect clasic/fusion la ceas aniversar joi, pe 28 mai 2015, ora 20:00 la Fratelli Studios, strada Glodeni 1-3. Urmand a sosi la Bucuresti in formula extinsa, alaturi de percutionistul Steve Arguelles si artistul vizual Klaus Obermaier, cvartetul londonez condus de violonistul Alexander Balanescu pregateste un spectacol audio/video complet, o calatorie unica in enigmaticul dar de familiarul univers al Mariei Tanase.

Lansat in anul 2005, „Maria T” a fost pentru Alexander Balanescu rodul unei incercari de apropiere fata de radacinile sale muzicale. Plecat de tanar sa studieze muzica la Ierusalim, Londra si New York, Balanescu– autocaracterizandu-se ca un „strain perpetuu” – a incercat dintotdeauna sa se re-conecteze la patrimoniul cultural al tarii noastre.

Balanescu Quartet – TurningWheels (Maria T, live)

https://www.youtube.com/watch?v=aENrG-STVx4&feature=youtu.be 

„Intentia mea nu a fost sa fac transcrieri sau adaptari ale materialului popular, ci sa dezvolt un nou limbaj personal prin prisma propriei mele experiente muzicale – incercand sa nu tradez nicicum spiritul materialului-sursa”, explica Balanescu despre proiect. „Exista un fel de intalnire, un pod peste timp si peste diferentele culturale dintre lumea noastra si cea a Mariei Tanase. De aceea in unele locuri folosim inregistrari cu vocea ei peste muzica noastra live; ideea ca ne putem cumva intalni acum cu ajutorul tehnologiei mi se pare incantatoare”, continua artistul.

Concertul Maria T de pe 28 mai 2015 marcheaza, de asemenea, si re-editarea albumului la casa de discuri Universal Music Romania, alaturi de alte trei albume din catalogul Balanescu Quartet – Possessed (1992), Luminitza (1994) si soundtrack-ul Angels&Insects (1995).

Biletele la concert costa 65 de lei si sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe eventim. ro (http://goo.gl/vTU1NC). Exista de asemenea si un numar limitat de bilete VIP la 120 de lei care includ CD-ul Maria T re-editat de catre cvartet sub egida Universal Music Romania.

Balanescu Quartet
Alexander Balanescu – vioara
James Shenton – vioara
Katie Wilkinson – viola
Nick Holland – violoncel

cu
Steve Arguelles – percutie
Klaus Obermaier – visuals

http://www.balanescu.comEvenimente recomandate

Top