Noutăți și comunicate

Concert Ashaena, Carpatica si Apa Simbetii in Damage Club

25 februarie 2012
Concert Ashaena, Carpatica si Apa Simbetii in Damage Club
Sâmbătă, 25 februarie 2012, MetalSupport vă invită de la ora 20:00 la un concert al trupelor Ashaena, Carpatica și Apa Simbetii în Damage Club din București. Trupa Ashaena își reia concertele într-o formulă nouă, cu un sound nou și piese noi ce fac parte de pe următorul album.

Prețul unui bilet va fi 15 lei.

Ashaena (Barlad - heathen / pagan metal)
http://www.facebook.com/Ashaena

Cântăm pentru toți cei ce se simt izvorâți din astă glie. Prețuim tradițiile, folclorul și mitologia românească și încercăm să le facem cunoscute atât prin versurile cât și prin
sonoritățile muzicii noastre. Trebuie să fim mândri de istoria și de strămoșii noștri. Trăim într-o acută criză de identitate națională care se desfășoară pe fundalul unei crize culturale.
Din ce în ce mai mulți tineri îmbrățișează pseudo-valori de import neglijând, ignorând sau pur și simplu neștiind de existența unor valori pur naționale, simboluri mito-folclorice arhaice, chiar pre-creștine. Creștinismul nu a făcut decât să îmbrace într-o nouă haină vechile simboluri și concepții religioase ale celor statornici aici. Credința zamolxiană era oarecum similară creștinismului și de aceea această religie a fost asimilată foarte rapid și usor, fără vărsare de sânge și măcel. Din păcate, ea a fost asimilată, începând ulterior să pervertească vechile simboluri are mitologiei dacice și să le catalogheze drept "rele", "ale necuratului". Ar fi multe exemple de dat aici dar acesta nu este un eseu etnologic.
Luptăm împotriva falselor tradiții! Acesta este miezul ideologiei noastre. Luptăm pentru cunoașterea și promovarea simbolurilor mito-folclorice autohtone. Ne dezicem total de orice concepție de tip arian, rasism, nazism sau alte astfel de ideologii extremiste. Nu negăm faptul că suntem naționaliști și ne iubim patria și vatra strămoșească dar nu suntem adepții unor simboluri folosite în scopuri propagandiste de alte curente ideologice. Suntem de aici, vlăstare de strămoși. Suntem speranța lor de peste veacuri și încercăm să nu îi dezamăgim. Au îngrășat țărâna cu trupurile lor pentru ca noi să fim. Ne-au dat orizont și nume.
Suntem neam de piatră stropită cu sânge. Atât timp cât oamenii își iubesc țara și tradițiile și nu sunt conduși intelectual de citate preluate din lucrările unor oameni care nici măcar nu au fost români, atât timp cât tinerii români ar studia mai cu interes personalitățile autohtone decât cele de peste graniță, spre a-și creea simboluri personale demne de urmat, atât timp cât tot ce simți pentru această țară izvorăște din suflet și nu este rodul unui snobism bolnav, putem spune că mai avem speranța de a fi demni întru legământul străbunilor.
Pentru cine se întreabă, Ashaena a fost unul din primele nume ale Mării Negre. În limba sciților aceasta însemna albastru închis.
"Grecii, în primele lor peregrinari, i-au spus Axeinos (cea neprimitoare), poate-ncercând astfel o echivalență fonetică din limba sciților în greacă. Ori, poate, din pricina furtunilor care i-au scuturat zdravăn. Nu i-au scuturat însă suficient de tare din moment ce au întemeiat pe malurile sale adevărate orașe, cetăți și antrepozite comerciale. La scurt timp după aceea, Mării i s-a spus Pontus Euxinus, Marea cea Ospitalieră." (Vasile Parvan - "Dacica")
Precum apa mării dă forme care mai de care mai frumoase și bine ticluite pietrelor, stâncilor, șlefuindu-le fin, astfel încercăm prin muzica noastră să șlefuim sufletele oamenilor, să le aducem dragostea de țară, de tradiții, de tot ce e propriu nouă, ca neam.
Ashaena este acel mister, acea dorință și simțire lăuntrică ce ne umple sufletul. Este acel fluid ce ne dă puterea și tăria de a ține capul sus și de a iubi vatra strămoșească


Ashaena a apărut în iunie 2006, la început ca proiect solo al lui Cosmin urmând ca ulterior să fie cooptați și ceilalți membri.
Primele repetiții au avut loc după un an, urmând ca la sfârșitul lui august 2007, Ashaena să aibă primul concert la Galați într-o formulă care includea și vioara. Au urmat apoi concerte la Baia Mare și Iasi fără violonist. Întotdeauna Ashaena a încercat să surprindă un sunet cât mai apropiat de folclor.
Ashaena cântă metal păgân moldovenesc cu multe influențe din tradiția și mitologia nativă, românească.
În februarie 2008, Ashaena a intrat în studioul Negură Music pentru a înregistra primul material oficial. Acesta se va numi "Cei Născuți din Pământ" și va conține 9 piese despărțite de 9 interludii numite "vămi", după Vămile Văzduhului regăsite in Mitologia romanească. Albumul va fi accesibil publicului larg începând de anul viitor.
Ashaena a avut prilejul să cânte pe aceeași scenă cu nume mari din metalul românesc și internațional. Am cântat alături de Negură Bunget la Constanța, în cadrul turneului național întreprins de aceștia apoi, am cântat la Baia Mare în deschidere la Arkona. Pe 29 noiembrie 2008, în cadrul festivalului Rock'n Iași, Ashaena cânta în deschidere la Eluveitie și Finntroll.
De obicei strângem aproximativ 200 de oameni la un concert, oameni care doresc să ne vadă în special pe noi.
Prin muzica pe care o face, Ashaena încearcă să cinstească și să aducă mulțumire străbunilor, să promoveze tradițiile românești și să păstreze vii în cugetele oamenilor pe cei care și-au dat sufletul pentru această glie.

Tracklist "Cei Născuți din Pământ": 
1. Alungare I. Cea Dintâi Vamă
2. Crunt Miăz di Noapti II. A Doua Vamă
3. Cei Născuți din Pământ III. A Treia Vamă
4. Gruia lui Novac IV. A Patra Vamă
5. Blajinii V. A Cincea Vamă
6. Întunecat VI. A Åžasea Vamă
7. Ashaena VII. A Åžaptea Vamă
8. Ce Va Să Vină VIII. A Opta Vamă
9. Å¢ărână Åžâ Sânje IX. Cea Din Urmă Vamă

Event pe facebook:  http://www.facebook.com/events/240028116086149/ 

Sursa : Metalsupport
http://www.metalsupport.ro



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top