Noutăți și comunicate

Concert Ara Malikian la Sala Radio

26 mai 2016
Concert Ara Malikian la Sala Radio
Joi, 26 mai 2016, sunteti invitati de la ora 20:00 la un concert deosebit Ara Malikian 15 la Sala Radio.

Cu un look și o agilitate de spadasin, Ara Malikian (n.1968) este un om-spectacol într-un show de vioară atipic. Susține primul său concert la vârsta de 12 ani, iar astăzi este un maestru excentric care se duelează continuu cu alți mari artiști ale căror lucrări le reinterpretează la fiecare apariție pe scenă. Este celebru pentru variantele sale personale ale unor teme consacrate, care se întind de la Bach la Bjork, Radiohead sau Pulp Fiction, și chiar Ciocârlia lui Angheluș Dinicu.

Violonistul mânuiește arcușul, în timp ce el însuși e un arc sub tensiune, gata să sară, imprevizibil, de nestăpânit, un spaniol în centrul unei arene în care e și taur, și toreador. Însă Ara Malikian nu vine din Spania, țara sa adoptivă, ci din Liban, dintr-o familie cu origini armene.

Descendența sa este doar unul dintre motivele pentru care alege să devină un interpret multicultural, fascinat fiind de muzica gitanilor, de flamenco și tango, dar și de muzica arabă sau klezmer. Mărturie stau colaborările sale cu legenda muzicii libaneze, cântăreața Fairuz, sau cu celebrul dansator de flamenco, Joaquín Cortés.

Numeroasele distincții acordate includ premiile”Felix Mendelssohn” (1987 Germania), “Pablo Sarasate” (1995 Spania), “Niccolo Paganini” (Italia), “Zino Francescatti” (Franța), “International Artists Guild” ( USA), si o nominalizare la Latin Grammy Awards în 2015 la categoria ‘’Best long duration Music Video’’.

Când nu cântă ca solist, invitat de marile orchestre simfonice ale lumii, și nici nu e în turneu în vreuna dintre cele 40 de țări în care deja a concertat, Ara Malikian compune și înregistrează soundtrack-uri de film. Vioara sa poate fi ascultată nu doar pe 29 de albume de studio, ci și pe coloanele sonore a 9 pelicule, cele mai cunoscute fiind Hable Con Ella și La Mala Educación, operele unui artist spaniol la fel de nonconformist, Pedro Almodóvar.

Ara Malikian vine în România cu ultimul său album numit 15, care celebrează tot atâția ani de show-uri în fiecare colț al Spaniei. Spectacolul include cele mai cunoscute piese semnate de instrumentist, compoziții originale, dar și lucrări ale altor artiști. Alături de Ara Malikian, vor urca pe scenă instrumentiști de același calibru:prim violonistul Orchestrei Simfonice din Madrid, Jorge Guillén care cântă la o vioară Mathias Thir din 1776, violonistul Humberto Armas din Venezuela, profesor de muzică de cameră la Conservatorul Aragon, Nantha Kumar, din Singapore, percuționistul care vorbește fluent în limba a peste 20 de instrumente, super showman-ul Hector El Turco, tot la percuție, basista Tania Abad, la rândul său virtuoză și profesoară de contrabas, violoncelistul multi-premiat David Barona Oliver.

Program

Concertul Ara Malikian 15 are loc pe 26 mai 2016, ora 20:00 la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costă 115, 145, 175 de lei în funcție de categorie, și pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti și Humanitas, benzinăriile OMV) și online pe http://www.eventim.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top