Noutăți și comunicate

Concert Apocalyptica la Cluj-Napoca si Bucuresti (cu Sólstafir in deschidere)

31 august - 1 septembrie 2022
Concert Apocalyptica la Cluj-Napoca si Bucuresti (cu Sólstafir in deschidere)
Concert Apocalyptica la Cluj-Napoca si Bucuresti (cu Sólstafir in deschidere)
UPDATE: Concertele Apocalyptica din Romania se vor tine la o alta data decat cea anuntata initial, datorita unor modificari in turneul trupei. Surpriza la concertul de la Bucuresti: Sólstafir este trupa invitata sa deschida concertul!

Cei de la trupa Apocalyptica revin in Romania anul acesta, pe 31 august 2021 in /Form Space din Cluj-Napoca si pe 1 septembrie 2021 la Arenele Romane din Bucuresti (open air). Biletele se pun in vanzare vineri pe iaBilet, primele 200 avand un pret special.

Apocalyptica sunt prezenti pe scena metal inca din 1993, initial fiind o formatie ce abordeaza muzica Metallica, folosind insa instrumente clasice. Cu toate acestea, treptat formatia a devenit un exponent reprezentativ al stitlului Symphonic Metal lansand pana in prezent 9 albume de studio. Primul a fost celebrul "Plays Metallica by Four Cellos" in 1996, iar cel mai recent disc este "Cell-0" lansat pe 10 ianuarie 2020.

Cell-0 este primul album dupa Reflections (2003) care este in intregime instrumental. In cazul celorlalte albume, Apocalyptica a colaborat cu nume mare ale scenei metal internationale printre care Joe Duplantier, Corey Taylor, Cristina Scabbia sau Till Lindemann. In schimb, cel mai recent album aduce o colaborare cu Troy Donockley, multi-instrumentalistul din Nightwish.

Apocalyptica ramane una dintre formatiile etalon ale metalului simfonic, fiind una dintre primele trupe care au introdus instrumentele clasice in muzica metal.

Un eveniment BestMusic Live Concerts & Metalhead powered by Rock fm.


Evenimente recomandate

Top