Noutăți și comunicate

Concert aniversar Grimus: 10 ani - In a Glimpse - la Arenele Romane

22 ianuarie 2016
Concert aniversar Grimus: 10 ani - In a Glimpse - la Arenele Romane
2016 este anul in care Grimus sarbatoreste zece ani de cariera. In 2006 a inceput povestea trupei din Cluj, o istorie ce i-a purtat pe cei sase membri prin locuri care mai de care mai neasteptate, intamplari artistice cu final neprevazut si incursiuni creative. Rezultatele au fost, printre altele, trei albume (Panikon, Egretta si Emergence), participari la festivaluri internationale precum Sziget (Ungaria), EXIT (Serbia), Rock for People (Cehia), Eurosonic (Olanda), Arezzo Wave (Italia), Waves Viena (Austria) sau Saraang (India), dar si concerte in deschiderea unor trupe ca Red Hot Chili Peppers, Placebo, Hurts, Deep Purple sau Roxette.

Zece ani mai tarziu, Grimus isi spune povestea si live, aceasta urmand a fi sarbatorita printr-un concert aniversar ce va avea loc la Arenele Romane din Bucuresti, in cort incalzit, pe 26 februarie 2016.

Cei sase clujeni (Vali, Bogdan, Cristi, Lehel, Tamas si Titus) vor avea alaturi invitati, artisti si trupe prietene cu care au impartit scena de-a lungul celor zece ani de istorie Grimus, dar si fosti membri din vremurile de inceput ale formatiei.

Despre ceea ce inseamna Grimus dupa zece ani de poveste indie-rock, principalul compozitor al trupei, Vali Rauca declara ca: "Zece ani de Grimus inseamna un ocean de amintiri, milioane de kilometri de drum, sute de mii de terawati de curent electric, sase batai de inimi sincronizate in timpul tonelor de playlisturi parcurse, o padure de bete de tobe rupte, un fir care inconjoara pamantul din sarma de corzi de chitara schimbate, cativa ani de nopti nedormite, un zgarie-nori de camere de hotel diferite, prieteni cam cat demografia Indiei, o bataie cu extinctoare, o tuica fiarta cu Salman Rushdie, o poveste cu macaci, doua continente, zeci de mii de metri altitudine, dar si picioarele pe pamant. Sunt zece ani care au zburat cu o viteza mai mare decat cea a vanturilor de pe Saturn!".

(2) Concert_aniversar_Grimus_10_a_8NmandKj6.jpeg

Pentru ca in toamna lui 2015 trupa a decis ca inceputul lui 2016 va aduce acest concert aniversar, Grimus a creat si un cadou muzical, un sir de piese in limba romana, dedicate fanilor care le-au fost alaturi in acesti zece ani de incursiune artistica. La sfarsitul anului trecut clujenii au lansat piesa Ultima oara, iar acum a venit momentul sa ofere inca un cadou publicului: Vom lupta este noul single Grimus, lansat in aceasta saptamana, pe care cei ce ii vor insoti la Arenele Romane vor avea ocazia sa il asculte live.

Despre Vom lupta, Vali spune: ”Vom lupta a fost scrisa intr-un decor rustic, intr-o perioada in care ne-am refugiat la munte pentru a compune piese si a descompune tensiuni. A iesit ascutita ca stancile, repetitiva ca acele de pin si mocnind de violenta a sase calatori care au ales sa piarda cararea pentru a regasi puterea grupului. E despre adrenalina, inconstienta, conflict, exaltare, victime si nou-nascuti. E despre Grimus.”

Biletele pentru concertul aniversar Grimus ce va avea loc in cortul incalzit de la Arenele Romane sunt disponibile in reteaua Eventim.ro (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe http://www.AmBilet.ro, la pretul de 30 lei. Organizatorul va pune la dispozitia publicului un spatiu special amenajat pentru fumatori

In functie de numarul de bilete ramase, acestea vor fi disponibile si la intrare, in seara evenimentului, la pretul de 40 lei.

Concertul este organizat de Promusic Events & Maximum Rock si sustinut de Radio Tananana si 1Music Channel, H!T Music Channel, Domeniile Samburesti, Aqua Carpatica, Ciuc Premium.

Clip Ultima oara:
https://www.youtube.com/watch?v=XhcP0jcesO0

Clip Vom lupta:
https://www.youtube.com/watch?v=wLpgwP--JUo

Facebook Grimus: https://www.facebook.com/grimusworld

Pagina eveniment: https://www.facebook.com/events/569259256573794/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top