Noutăți și comunicate

Concert Alternosfera, Aeon Blank si Dark Fusion la ARTmania Festival Sibiu 2013

9 august 2013
Concert Alternosfera, Aeon Blank si Dark Fusion la ARTmania Festival Sibiu 2013
Începând de joi până duminică, 8 - 11 august 2013, opt dintre cele mai apreciate formații rock autohtone vor concerta la ARTmania în Piața Mică și în locațiile partenere festivalului: Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, Coma, Lights Out!, Aeon Blank, Vespera și Dark Fusion.



Din pacate, starea de sanatate a lui Marcel Bostan nu permite desfasurarea concertului pe care trupa ALTERNOSFERA il avea programat vineri, 9 august, in cadrul ARTmania Festival

Vineri, 9 august 2013, Alternosfera si Aeon Blank concerteaza in Piata Mica.

Proiectul Aeon Blank a luat naștere în primăvara lui 2011, la inițiativa lui Emil Luca și Alex Gabroveanu, ambii chitariști în formula inițială. Stilul specific Aeon Blank a fost clar încă de la început: rock alternativ cu influențe dark wave, metal, gothic-rock.

O trupă tânără, dar cu o abordare plină de maturitate și seriozitate, Aeon Blank s-a făcut rapid remarcată pe scena marilor festivaluri din România anului 2012 câștigând și titlul Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead.

5 piese de pe albumul "Handmadegods & Godmadedemons", lansat în aprilie 2012, au fost difuzate intens la radio, "Of Gravity And Passion" ajungând pe locul 2 în cadrul emisiunii "Top Show", iar "Auguries Of Innocence" pe locul 3. În acest moment, trupa lucrează la cel de-al doilea album, "Dark Waters", care va fi lansat spre finalul anului. Aeon Blank

Fondată în 1998, trupa Alternosfera și-a schimbat componența, având în prezent numai doi dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan și Marin Nicoara. Piesa "Wamintirile", care a cucerit posturile de radio și televiziune din România și Republica Moldova, se regăsește pe albumul de debut "Orașul 511" (2005).

În 1997, Alternosfera a lansat "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică" și a pus punct perioadei romantismului liric în creația sa. Piesele "Aruncă-mi", "Două Eve", "Muta" incluse pe albumul "Virgula" (2012) au fost difuzate în heavy rotation la posturile de radio din România.

În primăvara lui 2013 Alternosfera a lansat un nou material discografic, "Epizodia", promovat prin intermediul unui turneu prin 11 orașe din România, care a adunat peste 10.000 de spectatori. Avântul lor creativ va culmina la sfârșitul anului cu finalizarea încă unui album de studio. alternosfera.com


Dark Fusion vin să completeze lista de concerte cu două live-uri găzduite de clubul Bohemian Flow, dând startul afterparty-ului de vineri.

Dark Fusion propune un metal old school asezonat cu multe elemente din noul val, stilul trupei fiind o combinație de thrash cu multe elemente industrial, hardcore și melodic, groovy pe alocuri. Primul lor material discografic "InFusion" a ieșit pe piața muzicală în septembrie 2012, albumul fiind promovat prin concerte în România și Ungaria. http://dark-fusion.net

Dark Fusion lucrează în prezent la finalizarea înregistrărilor pentru maxi-single-ul "Dark City", a cărui lansare ar trebui să aiba loc în luna noiembrie a acestui an și lucrează la realizarea celui de-al doilea album de studio care va ieși la lumină în 2014.



Intrarea este libera la evenimentele din Piața Mică și din cluburile partenere Festivalului ARTmania Sibiu 2013. În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august 2013 oferind publicului său concerte și evenimente alternative. Festivalul ARTmania este susținut pentru cel de-al 4-lea an de Tuborg, un brand hiperactiv în industria evenimentelor din România, reușind să ofere tinerilor clipe de neuitat alături de artiștii lor preferați. Tuborg înseamnă inspirație, distracție și spontaneitate! Urmăriți artmaniafestival.ro și http://facebook.com/ARTmania. Festival pentru a afla ultimele noutăți. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Sursa: ARTmania


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top