Noutăți și comunicate

Concert Alternative 4 in Kulturhaus - Duncan Patterson-ex Anathema / Antimatter, ION

15 decembrie 2011
1-ConcertAlternative4inKultu_80891.jpgDupă 20 de ani activitate muzicală continuă, artistul Duncan Patterson dă naștere în 2011 unui alt grup muzical, intitulat ALTERNATIVE 4, după numele celebrului album al trupei ANATHEMA, lansat acum mai bine de 10 ani. De fapt, Duncan a fost cel care a compus majoritatea acelor piese, la acea vreme, la fel ca și cele de pe albumul "Eternity", un alt album de referință pentru grupul britanic.

Însă muzica nu are limite... La începutul acestui an Duncan îl cooptează pe Mark Kelson (THE ETERNAL) dar și pe percuționistul argentian Mauro Frison, cu care compun și înregistrează în doar cateva luni 9 piese, cele ce compun debutul "The Brink", ce urmează a fi lansat la sfârșitul lunii octombrie, la celebrul label italian Avantgarde Music. Albumul este o nouă reprezentare (inovativă) a ideilor lui Duncan, de data aceasta într-un mod mult mai introvertit, mai întunecat și introspectiv...  "The Brink (reprise)", ultima piesa de pe album, este o călătorie cathartică virtuală între viață și moarte, între realitate și ficțiune, între conștient și subconstient... cele 14 minute muzicale te afundă într-un univers apăsător... Și celelalte piese sunt dominate de o aură emoțională fascinantă, unică și originală, marca Duncan Patterson.

ALTERNATIVE 4 este un grup muzical ce nu se poate caracteriza stilistic, deoarece are de toate: Rock, Alternativ, Electronic, Ambient, Metal, dar întregul concept este învăluit într-o dimensiune Dark fină, subtilă și plină de emoție!

Duncan & Co își promovează acest debut printr-un turneu european care începe pe 8 decembrie 2011 și va conține 8 concerte, inclusiv în Balcani.

În urmă cu doar câteva săptămâni, DonisArt a răspuns pozitiv invitației lui Duncan și astfel ca pe data de 15 decembrie 2011 ALTERNATIVE 4 va cânta în premieră în România!

La București, trupeții vor ateriza cu o zi înainte de concertul din Kulturhaus, astfel că ar exista premisele de a organiza și o întâlnire cu fanii, pe data de 14 decembrie 2011.

Pe scenă, ALTERNATIVE 4 vor forma un cvintet, având încă doi muzicieni față de formula oficială. De reținut este că invitat special va fi Martin Powell, nimeni altul decât cel care a făcut părțile de vioară/keyboard pe primele albume MY DYING BRIDE sau CRADLE OF FILTH, dar care a cântat și alături de ANATHEMA.

Asadar, pe 15 decembrie 2011, DonisArt invită toți prietenii vechi și noi la un spectacol inedit, în compania unei trupe tinere dar formată din muzicieni consacrați! Un moment perfect pentru participanți de a ciocni un pahar înainte de Sărbătorile de Iarnă!

Prețul unui bilet este de 50 lei și poate fi achiziționat din rețeaua EVENTIM dar și de la intrarea în clubul Kulturhaus, în ziua evenimentului, începând cu ora 20:00.

Sursa : DonisArt
http://www.kogaionon.com
http://www.donisart.ro
http://www.darkbombasticevening.com
http://www.facebook.com/darkbombasticevening
http://www.myspace.com/kogaionon_land
http://www.youtube.com/user/kogaiononmagazine


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top