Noutăți și comunicate

Concert Ad Hoc in Bazar Pub din Brasov

19 aprilie 2015
Concert Ad Hoc in Bazar Pub din Brasov
Duminica, 19 aprilie 2015, orele 21:00, Benediktus Production impreuna cu Bazar Pub, va invita la un concert magic cu formatia Ad Hoc. Concertul coincide cu sarbatoarea Junilor care are loc an de an, in duminica dupa Sfintele Sarbatori ale Pastelui, duminica Tomii.

Support band: 20 lei
Fb event: https://www.facebook.com/events/1397237103928863/
Rezervări: 0737 645 188



Ad Hoc

În 2009, în România, o nouă poveste începe să prindă viață. Doi călători se întâlnesc pe același drum și decid să se aventureze mai departe împreună. Fără să știe clar încotro vor ajunge sau cum vor crește împreună.

Pentru început cântă muzică de cameră, pe străzile din Oradea. Dar, ca în orice călătorie, drumul nu e niciodată drept și nici același, personajele evoluează, aventurile și scopul de asemenea.

Astfel, au pornit de la un duet stradal ajungând o haită de patru flăcăi și-o zână, bine clădiți și frumoși care îmbină atitudinea punk cu instrumentele acustice, filozofiile și elementele folclorice românești, cu o melodie și o tehnică medievală.

Peripețiile, nici pe departe nu i-au ocolit.

In 2010 au început spectacolele în cluburi, în 2011 participarea la festivaluri, în 2012 au bătut țara în lung și-n lat cu peste 50 de concerte, iar în 2013 erau în sfârșit pregătiți să lanseze primul lor jurnal - albumul de debut "Dezmăț, Licori și Muzici Medievale!".

Păstrând mereu povestea, concertele Ad Hoc sunt adevărate spectacole: cu piei, blănuri și tatuaje croite pe măsura atitudinii lor, cu povești, legende și fum potrivit misticismului lor și cu atâta energie și scandal încât să te cucerească și să te ducă într-o lume de basm și legendă din primul până în ultimul moment pe care îl petreci alături de ei.

În 2012 și-au dat în petec și mai tare, construind împreună cu "Crispus - The Art of Fire" un spectacol teatral de muzică, foc și jonglerie. "Povestea Vinului" este o legendă veche de pe vremea potopului creștin în care acrobațiile iscusite cu foc și dansul se îmbină cu povestea și muzica într-o procesiune sincretică atent dezvoltată care nu plasează publicul

într-un spațiu mitic, de legendă, ci îl creează la propriu chiar acolo, în jurul lui.

2013 a fost un an cu multe aventuri pentru barzii Ad Hoc. Acești "stră-stră-bunici ai lui Sid Vicious, ajunși în viitor" (Cațavencu) și-au lansat primul album într-o zi de joi, 17 octombrie, în Music Club din București, urmând apoi înca 11 orașe din țară unde au încins spiritele și mințile publicului - masei de prieteni care crește vertiginos pe zi ce trece. și au făcut-o în stil mare: lansarea a fost de patru ori premieră în industria muzicală românească. Ad Hoc e singura trupă care a lansat în România, gratuit, un număr atât de mare (10.000 de copii) de albume, fără casă de discuri, într-o poveste, ca personaje fantastice.

Toate acestea se întâmplau în numărul 7 al revistei Harap Alb Continuă. Åži pentru că distracția e mai bună atunci când nu se termină niciodată, Ad Hoc se pregătesc, în secret, să plece în a doua călătorie de promovare a albumului lor.

Ca în orice călătorie, eroii noștri, la fiecare popas s-au împrietenit cu toți cei cu care le-a fost să li se intersecteze drumul: Lună Amară, Celelalte Cuvinte, Sistem, Holograf sau Vița de Vie.

Precum Greuceanu, Făt Frumos, Harap Alb sau Prâslea, în 2014 eroii Ad Hoc sunt, ca întotdeauna, pregătiți să facă față provocărilor și să surpindă, să ajute și să vină cu soluții muzicale dar neașteptate, ghidușe, deopotrivă mature și copilărești, limpezi sau tumultoase.

Pe scurt, tot ce e nevoie pentru a asigura publicului momente de neuitat. Fără săși nege nimic din trecutul apropiat sau cel îndepărtat, Ad Hoc au ales să-și lase sufletele libere să cânte.

De la balade sincere și triste, la piese parcă rupte din furtună, muzica lor îmbină sonorități, ritmuri și idei medievale, rock și folclorice românești, uneori surprinzând cu inserții din toate părțile și sunetele lumii.

Trecuți prin multe avataruri și formule, cei 5 Ad Hoc, adică: Sergiu "Corbu" Boldor (vioară, voce), Dan "Ursu" Olar (tapan, vorbe), Igor Antoniuc "Făt Frumos" (chitară, voce), Andrei Nagy "Vampiru"(violoncel) și Elena Stoica (vioară) așteaptă cu ochii limpezi și larg deschiți să ajungă în toate colțurile lumii și să împartă "Dezmăț, Licori și Muzici Medievale!" oricui va avea urechi să-i asculte, minte să-i înțeleagă și picioare să danseze până la capăt.

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=U-fZKzB8bP8


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top