Noutăți și comunicate

Concert acustic Therion la Hard Rock Cafe

3 iulie 2016
Concert acustic Therion la Hard Rock Cafe
Duminica, 3 iulie 2016, sunteti invitati de la ora 20:00 la o seara speciala in prezenta unor maestri ai metalului simfonic - trupa Therion, intr-un concert acustic la Hard Rock Cafe. De data aceasta fara instrumente electrice si amplificare de putere, trupa va oferi iubitorilor muzicii de calitate un concert acustic, in care va canta piese selectate de pe mai multe albume.
Therion a sustinut deja o serie de concerte acustice in America de Sud si Mexic in 2015, dar concertul din Romania este singurul de acest gen din Europa in 2016, astfel incat publicul roman are sansa sa asiste la un eveniment unic, cu trupa in formula completa.
Christofer Johnsson, fondator si mastermind Therion, isi doreste ca seara respectiva sa fie mai mult decat un concert: o seara de celebrare a muzicii, de sarbatorire a unui drum muzical implinit, de apropiere si rezonanta cu cei ce iubesc elementele ce definesc trupa: profunzimea si non-conformismul conceptiei, armonia muzicala, profesionalismul si indrazneala. Va fi un concert exclusivist, de inalta tinuta, dar in acelasi timp non-formal, relaxat si in directa legatura cu publicul.

Binecunoscuti in lumea intreaga atat iubitorilor de metal, cat si ascultatorilor de clasica, Therion este incontestabil un nume de referinta in evolutia muzicii actuale.
Wikipedia si Enciclopedia Metallum le rezerva statutul de pionieri ai stilului metal simfonic. In cei 30 ani de activitate, Therion a devenit sursa de inspiratie și simbol pentru multe trupe care i-au urmat in aceasta directie. Munca lor asidua - marcata de atitudinea fara compromisuri fata de produsul muzical - si-a gasit ecoul in fidelitatea si entuziasmul ascultatorilor de muzica de pretutindeni, in aprecierile criticilor si in respectul atras din partea altor mari formatii internationale.

Autoare a 15 albume, cu sute de turnee si concerte la activ in toata lumea, formatia a concertat de mai multe ori in Romania (2005, 2006, 2010, 2012, 2014), de fiecare data fiind primita cu interes și entuziasm de publicul roman. Relatia speciala cu Romania s-a materializat prin punerea in scena in 2006 a primului concert cu orchestra, cor și interpreti profesionisti ai muzicii clasice, concert devenit cap de serie al brandului ”Therion goes classic” preluat ulterior in alte tari din Europa.
Perseverand in cautarea perfectiunii muzicale, Therion se apropie de atingerea unui culmi inalte in cariera: finalizarea unei opere rock ce va fi lansata la sfarsitul anului 2016.

Therion acustic – ‘o sarbatoare a devenirii’
Therion s-a remarcat de-a lungul timpului prin componenta diferita cu care s-a prezentat live, de fiecare data cand mastermind-ul Johnsson considera ca entuziasmul se pierde in rutina. In cuvintele sale: ”Therion a fost intotdeauna mai mult un organism muzical viu decat o trupa obisnuita”, iar constientizarea ”viului” implica schimbare, transformare, disolutie si coagulare; prin dezlipirea de vechi, noul poate prinde viata.
Fanii romani au avut sansa sa vada trupa in diverse componente. In formula actuala, soprana italiana Chiara Malvestiti confirma la superlativ asteptarile celor mai exigenti, obisnuiti cu prestatia anterioara a tulburatoarei soprane americane Lori Lewis. Chiara va primi replica vocala a doi muzicieni extrem de talentati si versatili: Thomas Vikström si Linnea Vikström. Alaturi de ei vor fi Christofer Johnsson, chitara clasica, Christian Vidal, chitara clasica, Nalle Påhlsson, chitara bas, Johan Koleberg, percutie.

Va asteptam la concertul Therion acustic, o ”sarbatoare a devenirii”!

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro, în rețeaua fizică iabilet.ro (http://www.iabilet.ro/retea - Magazinul Muzica, Agentiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (langa casa de bilelete Metrorex), Magazinele Uman, IQ BOX, rețeaua de magazine Say – partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara) si la Hard Rock Cafe.

Preturile biletelor sunt urmatoarele:
- Early bird: 92 lei, primii 50 cumparatori
- Bilete cu acces general: 127 lei
- Bilete VIP: 157 lei. Includ locuri la masa in fata scenei, poster semnat de membrii trupei, intalnirea cu membrii formatiei la Therion acustic after-party.

Sesiunea de ”meet and greet” va avea loc inainte de concert la o ora anuntata ulterior.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top