Noutăți și comunicate

Castigatoarea primei semifinale Wacken Metal Battle Romania 2015 este trupa Transceatla

25 mai 2015
Castigatoarea primei semifinale Wacken Metal Battle Romania 2015 este trupa Transceatla

Hard Club din Cluj-Napoca a gazduit prima semifinala a concursului Wacken Metal Battle Romania, sâmbătă 23 mai 2015. Trupa Transceatla a fost desemnata castigatoare.



Au urcat pe scenă, pe rând, Hybrid Symphony (Sighetu Marmației), Paradigm (Târgu Mureș), Scars of a Story (Cluj-Napoca), Transceatla (Timișoara) și Unknown Scar (Satu Mare). Juriul, compus din Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle Romania), Liviu Costea (Wacken Metal Battle Romania), Laurențiu Åžtefan (Asociația Culturală “Sunetul Muzicii”, GBOB) și Crișan Bibian (Radio Cluj – emisiunea Supersound) plus publicul, a decis ca trupa timișoreană Transceatla să reprezinte Transilvania în finala națională de la Sibiu.

“Semifinala regională Wacken Metal Battle de la Cluj a trecut în cel mai pozitiv fel posibil pentru noi. Surpriza a fost mare să aflăm că, deși nu ne aflam la noi acasă, în Timișoara, publicul clujean ne-a votat și a fost alături de noi. Mulțumim Cluj, mulțumim organizatorilor și juriului pentru votul de încredere și așteptăm să ne vedem în finală, pe 25 iunie 2015, în Sibiu” a declarat Edmond Karban, voce/chitară Transceatla.

Următoarele semifinale se vor desfășura în 5 iunie 2015 la Iași (Club Underground), respectiv 6 iunie la București (Club Fabrica).

Finala internațională va avea loc în perioada 29-30.07.2015, în cadrul festivalului Wacken Open Air (Germania).

Program concurs (faza națională):

  • Semifinala Moldova: Westfallia, Aamon
– Iași, vineri 5 iunie 2015 – Underground Club

  • Semifinala Sud: Dark Fusion, Still Vision, L.O.S.T.
– Bucuresti, sâmbătă 6 iunie 2015 – Club Fabrica

  • Finala națională
– Sibiu, 25 iunie 2015 – Oldies Pub



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top