Noutăți și comunicate

Candy Dulfer vine la Bucuresti cu cel mai nou album al sau, cu amintiri despre colaborarea cu Prince, dar si alte surprize muzicale

3 octombrie 2017
Candy Dulfer vine la Bucuresti cu cel mai nou album al sau, cu amintiri despre colaborarea cu Prince, dar si alte surprize muzicale
Marti, 17 octombrie 2017, celebra saxofonistă Candy Dulfer concerteaza în premieră în România la Sala Palatului din București. Artista promite un regal de muzică jazz-funk într-un concert organizat de Jazz Syndicate Live Sessions.Candy Dulfer, artista cunoscuta publicului larg gratie piesei de mare succes Lili Was Here, interpretata in duet instrumental cu celebrul David Stewart (ex-Eurythmics), vine in Romania pentru a-si promova cel mai recent album, intitulat „Together”. Pe 17 octombrie, ea aduce la Sala Palatului din Bucuresti si un tribut colaborarii pe care a avut-o de-a lungul timpului cu Prince.

Discografia artistei olandeze numara nu mai putin de 11 albume de studio, doua live si o compilatie. Cel mai nou material discografic este intitulat „Together”, a fost lansat in primavara acestui an si s-a bucurat de recenzii pozitive in intreaga lume a jazz-ului, fiind considerat o adevarata demonstratie a modului in care un artist isi pune amprenta asupra unui stil muzical eminamente complex. Astfel, desi incadrat in stilul funk, albumul „Together” este o mostra relevanta de virtuozitate instrumentala (dar si vocala!) si integreaza influente pop, soul si un electro cu parfum de muzica disco a anilor '70.

Desi de-a lungul carierei sale, Candy Dulfer a colaborat si gustat din gloria scenei alaturi de David Stewart, Van Morrison, Maceo Parker, Alan Parsons, Tower of Power si Pink Floyd, proiectul de care s-a atasat iremediabil este colaborarea cu Prince, in cadrul proiectului „The New Power Generation”. Intr-un interviu acordat recent, ea isi aminteste cu placere de momentele colaborarii cu regretatul mare artist: „Sa lucrezi cu Prince este o sursa inepuizabila de inspiratie si totodata o garantie a calitatii. De cate ori ma simt nesigura in ceea ce fac, ma gandesc la faptul ca Prince m-a vrut alaturi. Prince m-a vrut in trupa lui si am inregistrat impreuna. Mi-am regasit astfel scopul in viata”, a spus Candy Dulfer.

Marcata de disparitia lui Prince, artist si spirit pe care ea il asemuieste unui „Mozart sau Beethoven al vremurilor noastre”, Candy Dulfer a inclus pe noul album o melodie dedicata acestuia, intitulata „Out of Time”. Melodia se regaseste in actualul setlist de turneu si cu siguranta se va face auzita si la Bucuresti.

Regalul jazz-funk al interpretei olandeze va fi intregit de recitalul sustinut in deschiderea evenimentului de catre un virtuoz autohton al saxofonului si talentat compozitor, Veran Zorila. El canta un smoothjazz ce impleteste armonios influente pop, R&B, latino si funk. Veran Zorila prezinta la randul sau publicului un album nou, intitulat „The Magic of Silence”, material primit cu entuziasm de catre pasionatii de jazz din Romania si nu numai.

Revenind la Candy Dulfer trebuie spus ca in prezent se afla intr-un turneu ce a purtat-o din Europa in America de Nord si inapoi, avand programate zeci de concerte proprii, dar si aparitii in cadrul unor mari festivaluri de jazz si blues. Pe 17 octombrie, ea ajunge si la Bucuresti, unde va invitam sa o ascultati si sa o admirati.

Biletele s-au pus in vanzare in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas, CinemaPro), online pe site-ul Eventim.ro, dar si la casieria Salii Palatului.

https://candydulfer.nl/
https://www.facebook.com/candydulferofficial/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top