Noutăți și comunicate

Candlemass, dordeduh, Thy Catafalque și Diluvian Collapse la Posada Rock Festival 2024

25 iulie 2024
Candlemass, dordeduh, Thy Catafalque și Diluvian Collapse la Posada Rock Festival 2024
Posada Rock Festival 2024 anunta 4 trupe noi ce completeaza lineup-ul: Candlemass, dordeduh, Thy Catafalque și Diluvian Collapse !

Candlemass a luat ființă la Stockholm în 1985, albumul de debut al trupei, Epicus Doomicus Metallicus (1986), fiind considerat un clasic al genului epic doom metal. De-a lungul celor aproape 40 de ani de carieră, formația a câștigat de mai multe ori premiile Grammy suedeze și a fost, de asemenea, nominalizată la un Grammy american în 2019 pentru cea mai bună performanță hard rock / metal. Sonoritățile grele, epice și puternice, CANDLEMASS continuă să rezoneze cu fanii metalului din întreaga lume, chiar și astăzi, la aproape patru decenii de la înființarea trupei într-o suburbie de nord a Stockholmului.

2. Candlemass, dordeduh, Thy Catafalque și Diluvian Collapse la Posada Rock Festival 2024dordeduh a fost formată de Huppogramos și Sol Faur, foști membri Negură Bunget, după desființarea trupei în 2009. Dincolo de versurile în limba română, elementul autohton este prezent și în muzica și ritmurile DORDEDUH, acestora adăugându-se nuanțe subtile de instrumentație tradițională. Succesul trupei a depășit granițele țării, DORDEDUH urcând pe scena celor mai mari festivaluri europene, precum Hellfest sau Wacken. Albumul Har, lansat în 2021, a fost mixat și masterizat de celebrul Jens Bogren și, pe lângă dark folk și black metal, cuprinde elemente de electronic, gothic, rock, psychedelic, prog și chiar pop.

3. Candlemass, dordeduh, Thy Catafalque și Diluvian Collapse la Posada Rock Festival 2024Thy Catafalque a pornit la drum ca o trupă de black metal fondată în Ungaria de Tamás Kátai, evoluând apoi spre sonorități variate, etichetate ca avant-garde metal. În ultimii 25 de ani, THY CATAFALQUE a lansat 11 albume de studio, mastermind-ul Tamás Kátai având ca invitați muzicieni de marcă ai scenei maghiare. Cel mai recent album de studio, Alföld (2023), se inspiră din sound-ul de la începuturile carierei, dar are și nunanțe moderne progresive.

4. Candlemass, dordeduh, Thy Catafalque și Diluvian Collapse la Posada Rock Festival 2024Timișorenii de la Diluvian Collapse sunt câștigătorii Marelui Premiu la ediția de anul trecut a Festivalului Posada Rock. Practicând un deathcore / metalcore cu elemente de slam, DILUVIAN COLLAPSE a susținut zeci de concerte
de club și la festivaluri, cântând în deschiderea unor nume mari, Jinjer și Skinned.

CANDLEMASS, DORDEDUH, THY CATAFALQUE și DILUVIAN COLLAPSE se alătură celorlalte trupe deja anunțate în recital la Posada Rock 2024: Overkill, Symphony X, Benediction, VOLA, TEMIC și Parasite Inc. Pe lângă acestea, pe scena festivalului vor urca și cele 10 formații finaliste ale concursului dedicat trupelor underground, în perioada aceasta apropiind-se de final preselecția pentru această competiție.

Abonamentele pentru cele trei zile de festival au acum prețul de 395 de lei (plus taxe) și sunt disponibile în rețeaua iaBilet.ro. În cazul în care evenimentul nu va fi sold out, vor fi disponibile la intrare abonamente și bilete pentru o zi, la prețuri care vor fi anunțate în preajma festivalului.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.


Evenimente recomandate

Top