Noutăți și comunicate

Campania Pinktober are loc an de an in toate cele 150 de locatii ale Hard Rock Cafe

17 octombrie 2009
Campania Pinktober are loc an de an in toate cele 150 de locatii ale Hard Rock Cafe
Pe 17 octombrie 2009, de la ora 22:00, Hard Rock Cafe Bucuresti va organiza un eveniment caritabil menit sa atraga atentia asupra importantei consultului medical de specialitate si a prevenirii riscului de imbolnavire de cancer mamar. Participantii la eveniment vor avea parte de un program variat, seara incluzand concertele artistilor Analia Selis, Silvia Stefanescu si Mike Godoroja & Blue Spirit, dar si o extragere in urma careia pot castiga o chitara special conceputa pentru acest eveniment. Pretul unui bilet este de 30 RON, iar incasarile obtinute din vanzarea acestora vor fi donate Fundatiei de Chirurgie Laparoscopica si Toracoscopica din Bucuresti.


Ca in fiecare an, luna octombrie este marcata in reteaua Hard Rock International de Pinktober - campania de prevenire si combatere a cancerului la san, afectiune clasata pe locul doi in lume in randul celor mai raspandite forme de cancer, dupa cel pulmonar.

Incasarile obtinute din vanzarea biletelor de intrare in valoare de 30 RON vor fi donate Fundatiei de Chirurgie Laparoscopica si Toracoscopica din Bucuresti:"Donatiile primite din partea Hard Rock Cafe vor contribui la imbunatatirea conditiilor din blocul operator si dotarea acestuia cu criotom pentru examen extemporaneu si diagnostic precis al nodulilor de san extirpati, precum si la imbunatatirea conditiilor din terapie intensiva, la dotarea cu medicamente (anestezice, analgetice, antibiotice) atat de necesare pacientelor operate de cancer de san", a declarat Dr. Catalin Copaescu, Medic primar chirurg, doctor in stiinte medicale, Administrator al Fundatiei de Chirurgie Laparoscopica si Toracoscopica.


Campania Pinktober va fi sustinuta de artisti precum Mike Godoroja & Blue Spirit, Silvia Stefanescu si Analia Selis care vor canta pentru publicul participant. In baza biletelor de intrare, spectatorii vor participa si la o tragere la sorti in urma careia vor putea castiga o chitara marca Epiphone, creata special pentru acest eveniment si trimisa la Bucuresti de catre Hard Rock International Orlando.Pentru mai multe detalii:
http://www.hardrock.com/promo/pinktober09
http://fclt.hbfx.ro/


Cancerul de san este o afectiune in care celulele maligne (canceroase) se dezvolta la nivelul tesutului sanului. Cel mai frecvent tip de cancer mamar este carcinomul ductal, care se dezvolta de la nivelul ductelor. Cancerul de san care se dezvolta de la nivelul lobilor sau lobulilor se numeste carcinom lobular si este cel mai frecvent tip de cancer mamar care afecteaza ambii sani. Carcinomul mamar inflamator este unul dintre cele mai rare tipuri de cancer, in care sanul prezinta semne inflamatorii (roseata, caldura locala si tumefactie). Varsta si prezenta cancerului de san in familie (la rude) influenteaza riscul de aparitie a cancerului de san.

- Cand cancerul la san este descoperit din timp, rata de supravietuire pe cinci ani este de 95%.

- 70% din cazurile de cancer la san sunt depistate prin auto-examinare.

- O femeie din 8 care atinge varsta de 85 de ani va dezvolta cancer la san in timpul vietii.

- In lume, la fiecare 3 minute, o femeie este diagnosticata cu cancer la san.

Hard Rock Cafe Bucuresti
www.hardrock.com/bucharest


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă