Noutăți și comunicate

Bucovina Rock Castle la Suceava

24 - 26 august 2018
Bucovina Rock Castle la Suceava
Între 24-26 august 2018 va avea loc a opta ediție a festivalului Bucovina Rock Castle. Locația: aceeași Cetate de Scaun a Sucevei, pe care vă invităm s-o descoperiți, atunci când sonoritățile rock și metal nu vă țin "ocupați in fața scenei". Detaliile acestei ediții încep să prindă contur iar lineup-ul va reprezenta același melanj de subgenuri rock, mainstream și underground laolaltă, cu care v-ați obișnuit de la edițiile precedente.

In premieră, va fi o a doua scenă a festivalului, dedicată trupelor aflate la început de drum. Detalii despre această scenă – în curând! Până atunci, iată o primă serie de 5 trupe care au confirmat deja participarea la BRC2018:Primordial (Irlanda, black metal/celtic)
Irlandezii veterani de la Primordial, cu o activitate de peste 30 de ani, lansează anul acesta în martie un nou material intitulat „Exile Among The Ruins. Cu un asemenea titlu, era păcat să nu-i „exilăm în vechea noastră cetate pentru a o umple de sonoritățile lor întunecate...Bucovina (România, folk metal)
O trupă în plină ascensiune, Bucovina și-a câștigat locul în inimile fanilor de gen prin multă muncă și dedicație. Pe ultimul album, băieții au spus că sunt de Nestrămutat. Dacă vor fi sau nu de nestrămutat de pe scena BRC, asta numai de voi depinde...1000mods (Grecia, stoner rock)
Mărturisim, am avut și avem o slăbiciune pentru trupele grecești. Energia lor, pofta de a cânta, nebunia și, totodată, profesionalismul ne-au făcut de multe ori să ne înclinăm cu respect. 1000mods nu face excepție și suntem foarte bucuroși să-i avem pe scenă în acest an... Un show pe care-l recomandăm cu căldură.RoadKillSoda (România, stoner rock)
Drumul trupei bucureștene nu a fost ușor până acum, dar iată-i cu un nou album, „Mephobia, lansat în noiembrie 2017, cu un clip nou („Prometheus) și cu statutul de „cea mai cea trupă de stoner de pe la noi. Din intensa lor activitate nu lipsește anul acesta nici prezența la Bucovina Rock Castle, festival la care ajung pentru prima dată... să-i întâmpinăm cum se cuvine!Toy Machines (România, alternative metal)
Originară din Suceava și „emigrată la Cluj, trupa a primit din plin toată influența pestriței scene underground transilvănene și și-a conturat un stil propriu aparte. După câteva recente schimbări de componența, băieții sunt nerăbdători să se întoarcă pentru un show în orașul în care au copilărit...9 Ani Lumină (România, alternative rock)
9 Ani Lumină vin din Iași, s-a înființat în 2015 și face parte, alături de alte trupe, din noul val de alternative rock românesc, un val ce a adus și la noi sub-genuri ca post-rock, rock psihedelic, modern rock, math metal sau post-new-wave. O trupă foarte interesantă, în ascensiune, cu un stil eclectic ce vă va suprinde, cu siguranță. În mod plăcut.Relative (România, rap metal)
Relative au deja nucleul lor de fani bucovineni și moldoveni, punctul forte al formației fiind show-urile nebune și energia cu care atacă orice scenă. Rap Metal, Hardcore și punk într-o combinație care zguduie orice locație, de la studiourile de televiziune la scene de festival...Gray Matters (România, alternative electrocore)
Gray Matters vin din nou la Bucovina Rock Castle cu stilul lor inconfundabil care combină electrocore, alternative metal și hardcore și vocea tot mai puternică (și totuși parcă atât de fragilă) a Laurei. Trupa continuă să-și cizeleze stilul și să propună publicului piese noi însoțite de videoclipuri cu adevărat artistice...Robin and The Backstabbers (România, alternative rock)
Robin and The Backstabbers n-au mai sfârșit demult în șanțul cetății noastre dragi și era cazul să reparăm acest aspect. Nu credem că mai e nevoie de vreo prezentare, formația și-a definit destul de clar locul pe scena rock românească și continuă să încânte publicul cu alternative rock-ul lor și melancolic, și zbuciumat, și trist, și nebun, însoțit de versuri care te pun pe gânduri... asta până te smulg de acolo și te aruncă în mijlocul dansului... Așadar, la dans în fața scenei cu RATB!Implant Pentru Refuz (România, metal/progressive/hardcore/alternative/rock)
Implant Pentru Refuz și cu asta am zis tot. Nu e nimeni de vină, revoluția continuă!De Staat (Olanda, alternative rock)
Pentru prima dată la Bucovina Rock Castle și a doua oară în România, De Staat numără 5 albume de studio în 12 ani de carieră. Grupul a câștigat numeroase premii muzicale și a deschis pentru trupe precum DeUS sau Muse, dar ceea ce îl recomandă sunt mai ales show-urile live, în care atitudinea sarcastică se împletește cu cheful de dans și nebunia instrumentelor. Piesa Witch Doctor a făcut furori în Europa, dar De Staat au arătat că sunt mult mai mult decât un one hit wonder, așa că nu ratați un concert de zile mari...Jinjer (Ucraina, groove metal/progressive metal)
Jinjer, trupa din Donetsk nu mai are nevoie, deja, de nici o prezentare, fiind binecunoscută publicului românesc. Tatiana & băieții au semnat cu Napalm Records si de atunci sunt într-un turneu continuu care i-a dus din USA până în Rusia... În rest, ce-ar mai fi de zis? Toată lumea în fața scenei!DorDeDuh (România, rock)
DorDeDuh sunt o prezență mai rară pe scenele patriei, însă, tocmai de aceea, cu atât mai așteptată de public. Proiectul inițiat de Hupogrammos și Sol Faur (membri fondatori Negură Bunget) e o transpunere muzicală a unei întregi filozofii de viață și moarte, a unor trăiri avute de oameni ce privesc existența dincolo de aparențele ei vulgare. Ne bucurăm să ne fie Dor de Duh pentru a doua oară la Bucovina Rock Castle...Dirty Shirt (România, crossover folkcore metal)
Într-o constantă ascensiune, moroșenii de la Dirty Shirt încep, încet încet, să cucerească nu doar publicul românesc, ci și pe cel european. Combinația de hardcore, industrial, metal și folclor e devastatoare pentru oricine se află în fața scenei. Nu mai poți? No, ia un gât de pălincă și haida iară...Luna Amară (România, alternative rock/metal)
Trupa va lansa în curând un nou videoclip, pentru piesa Viu, după cele lansate în toamnă la piesele Nu știu, Nu iau, Nu sunt și Om. Aceste piese și altele vor face parte de pe viitorul album de studio pe care băieții vor să-l lanseze în toamnă. Ajunsă într-o zonă de maturitate stilistică, Luna Amară continuă să cânte despre tine și lumea în care trăiești, despre noi și viețile noastre complicate, în concerte care parcă și-au regăsit energia începuturilor...Preț bilet:
  • 20 lei/zi
  • 30 lei/abonament 3 zile


Mai multe detalii pe pagina oficială Bucovina Rock Castle www.bucovinarockcastle.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă