Noutăți și comunicate

Bucium lanseaza videoclipul piesei 'Codrule, Maria Ta'

14 martie 2018
Bucium lanseaza videoclipul piesei 'Codrule, Maria Ta'

Trupa Bucium lanseaza oficial videoclipul piesei „Codrule, Maria Ta”, apartinand celui mai nou album al formatiei - „Miorita”. Clipul face parte dintr-o trilogie vizuala care infatiseaza povesti concentrate pe acelasi personaj principal si poate fi considerat un prequel al videoclipului piesei „Frunza verde foi marunte”. Versurile melodiei devin astfel gandurile si visele eroului.

https://www.youtube.com/watch?v=RXhFlu4YqLo

Construita pe o doina culeasa de Mihai Eminescu, „Codrule, Maria Ta” a fost prima piesa cu versuri de pe albumul conceptual „Miorita”. Procesul de scriere al muzicii a fost inceput de Andi Dumitrescu acum 20 de ani.

Pentru mine, ’Codrule, Maria Ta‘ este o poarta intre doua lumi, cu versuri simple, insa profunde, pline de intelesuri, esenta tematica a intregului album: marea trecere. Este un cantec plin de suflet, pe care il cantam deseori in concerte”, spune Andi Dumitrescu (solist Bucium).

Pentru a completa povestea spusa de versuri, ne-am propus sa lansam trei videoclipuri ce sunt legate de acelasi fir epic”, comenteaza Cristi Raducanu (tobosar Bucium).

Trupa urmeaza sa lanseze si un al treilea videoclip, care promite sa completeze povestea construita si desfasurata in „Frunza verde foi marunte” si „Codrule, Maria Ta”. 

Credite

 • Trupa: Andi Dumitrescu (voce, chitare, instrumente de suflat), Alexa Nicolae Milea (vioara), Alex Pascu (bas), Mihai Balabas (vioara, SFX),  Cristi Raducanu (tobe), Robert Ardeleanu (bas), alaturi de care au colaborat Iulia Gheorghe (violoncel),  Corina Ciuplea (violoncel),  Andreea Retegan (viola).
 • Mix & master: V.O. Pulver
 • Actori: Alin Staicu, Bogdan Farcas

Despre album

„Miorita” este cel mai nou album al trupei Bucium si „sparge toate stereotipurile folk rock-ului, abandonand muzica saltareata in favoarea unei muzici introspective, complexe si foarte emotionale, atasand un sentiment puternic de familiaritate si nostalgie compozitiilor cu fond traditional” – The Intermission, februarie 2018.

Despre trupa

Bucium este o trupa rock cu influente folk, ambiental si metal simfonic, caracterizata prin folosirea a doua viori alaturi de chitara, bas, tobe, instrumente traditionale si voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, imbinand legendele si basmele romanesti cu o muzica introspectiva, spirituala, adusa intr-o nota contemporana.

Informatii utile:

Videoclipul piesei „Codrule, Maria ta”:
https://www.youtube.com/watch?v=RXhFlu4YqLo&index=1&list=PLBrDchpajKcSClqtCclIm5gp1JPaTxwRt&t=0s

Albumul „Miorita”: www.bucium.com.ro/miorita/agregator

Despre Bucium:
https://buciumromania.bandcamp.com/music

facebook.com/bucium

https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucium_(formatie)

(2)Buciumlanseazavideoclipul_Hoj0nrfcqP.jpg

Trupa Bucium in concert

 • Tulcea – 16 martie
 • Constanta – 17 martie
 • Bucuresti – 14 aprilie (club Fabrica)
 • Sibiu – 20 aprilie
 • Cluj – 21 aprilie
 • Baia Mare – 11 mai
 • Zalau – 12 mai
 • Iubim 2 roti Festival, Bucuresti – 25 mai
 • Rock Me Festival, Osica de Sus – 13 iulie


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă