Noutăți și comunicate

Bucium anunta turneul national de promovare a noului album, Miorita

5 octombrie 2017
Bucium anunta turneul national de promovare a noului album, Miorita
Trupa de folk-rock Bucium lansează în această toamnă un nou material discografic, numit Miorița.

Fanii trupei vor putea asculta noul album în premieră în cadrul turneului național de promovare, care va începe în Târgoviște, pe 13 octombrie 2017, urmând ca apoi să treacă prin Petroșani (14 octombrie 2017), Sibiu (20 octombrie 2017), Timișoara (21 octombrie 2017), Oradea (27 octombrie 2017), Cluj (28 octombrie 2017), Craiova (3 noiembrie 2017), Ploiești (4 noiembrie 2017) și Iași (25 noiembrie 2017). Mai multe informații despre concerte sunt disponibile pe pagina de Facebook a trupei, precum și în newsletterul prin care comunică direct cu ascultătorii.

Concertul de lansare din București va avea loc în Clubul Expirat, pe data de 23 noiembrie, biletele fiind deja disponibile online.


Miorița este un album conceptual: există un erou și un fir epic, motiv pentru care materialul poate fi descoperit în totalitate doar la o ascultare cap-coadă, discul fiind creat fără nicio pauză între piese.


Primele cântece de pe album s-au născut la începutul anilor 2000, perioadă marcată de lipsa posibilităților tehnice și materiale. Perfecționiști și înarmați cu răbdare, membrii trupei au preferat să amâne lansarea discului și au continuat să lucreze la piese până când le-au adus la nivelul dorit. Albumul, deși construit în decurs de 17 ani, este actual, atât din perspectivă tehnică, dar și din punct de vedere al maturității artistice.

În forma sa fizică, Miorița va fi disponibil ca CD audio într-un packaging de dimensiuni neobișnuite pentru piață, dar care continuă o tradiție a trupei. În interior sunt disponibile, pe lângă un cod de download al albumului în format wav+mp3, 13 ilustrații, fiecare reprezentând grafic câte o melodie. Universul muzical este astfel recreat grafic de către artistul Radu Damian, care de altfel semnează noua identitate vizuală a trupei. Noul logo al trupei derivă dintr-un alfabet nou creat, imaginat în întregime de către acesta pentru a reprezenta cât mai fidel universul Bucium.

Ilustrațiile create de Radu completează experiența multimedia, iar nivelul de detaliu la care sunt realizate contribuie semnificativ la înțelegerea, în întreaga lor complexitate, a poveștilor, simbolurilor și personajelor.

Discul va fi disponibil exclusiv la concertele trupei, urmând ca abia în luna decembrie să ajungă în magazinele de specialitate și pe rețelele de streaming.Precum albumul anterior, “Live în Codrul Ascuns” și povestea Miorița este strâns legată de Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei.

Acest disc reprezintă pentru noi cea mai mare realizare a noastră, după atâta așteptare.Un lucru ce astăzi pare incredibil este că Alex Pascu a înregistrat basul pe tot discul. Încercam să terminăm înregistrările în octombrie 2015, iar basistul nostru Robert fiind plecat din țară în acea perioadă, ne-a susținut ca Alex să îi ia locul. Alex a înregistrat albumul în două zile, cu două săptămâni înainte de Colectiv. Este practic ultimul disc înregistrat de el”, a declarat Andi Dumitrescu, liderul trupei Bucium.

Primele piese de pe album pot fi ascultate aici.DESPRE TRUPÄ‚:

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.

Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.

Show-urile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.

În anul 2008, trupa a lansat albumul de debut "Voievozii", mixat și masterizat în Germania de către Franky Winkelmann (Lake of Tears, Gurd, Destruction). Albumul, distribuit în România prin A&A Records, a avut parte de numeroase recenzii favorabile în presa de specialitate.

Pe 1 decembrie 2016 au lansat albumul “Live în Codrul Ascuns”, care conține variantele live ale pieselor cele mai apreciate de către publicul prezent la concertele Bucium. Înregistrările au fost făcute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei. El a apucat să mixeze prima piesă de pe album, însă procesul a fost întrerupt de momentul Colectiv.

Pe disc sunt incluse și două bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboșar al trupei. Adrian a decedat în momentul Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulți oameni din incendiu. Piesele bonus reprezintă prima și ultima piesă înregistrate alături de Adrian.

Albumul “Miorița” va fi disponibil în magazinele de specialitate și în rețelele de streaming începând cu 6 decembrie.

Mai multe informații despre Bucium puteți găsi la: http://bucium.com.ro/press/ro/.Evenimente recomandate

Top