Noutăți și comunicate

Bonnie Tyler va concerta la Bucuresti pe 8 decembrie

8 decembrie 2012
Celebra cântăreață Bonnie Tyler va concerta în țara noastră, anul acesta, pe 8 decembrie! Pentru prima oară în capitală după mulți ani, românii pot asculta vocea de aur a anilor '70-'80! Concertul este organizat de Project Events și va avea loc la Sala Palatului din București!
1-Bonnie_Tyler_va_concerta_la_Bu_CZ2AqtfB.jpg
Bonnie Tyler (nascută Gaynor Hopkins Sullivan pe 8 iunie 1951) este o cântăreață britanică de origine galeză, cunoscută pe plan mondial datorită hiturilor sale din anii '70 și '80: It's a Heartache, Holding Out for a Hero și Total Eclipse of the Heart.

Artista s-a născut într-un orășel galez de lângă Swansea, muzica reprezentând dintotdeauna o piatră de temelie a familiei Hopkins. Bonnie își aminteste cum se adunau toți vecinii pentru a o asculta pe mama ei, iubitoare a muzicii de operă, cântând în casă. Ca adolescentă, Gaynor nota versurile cântecelor pe care tatăl sau le înregistra pe magnetofon, apoi stătea în fața oglinzii și le cânta pe cele care îi plăceau cel mai mult. Într-o noapte, vânătorul de talente de la Chappell Music, Roger Bell, a văzut prestația de scenă a viitoarei artiste și a plecat direct la Londra pentru a le spune producătorilor/compozitorilor Ronnie Scott și Steve Wolve despre vocea fantastică pe care o descoperise în Swansea. A fost realizat un demo, s-au semnat contractele, iar ei au născocit un nou nume - se născuse Bonnie Tyler!

In anul 1976, a fost supusă unei operații pe corzile vocale în urma căreia ar fi trebuit să-i fie înlăturați câțiva noduli. Succesul operației a fost parțial, pentru că după intervenția chirurgului Bonnie a căpătat o răgușeală în voce care avea să-i aducă, însă, un succes nesperat!

În același an, albumul de debut al lui Bonnie, The World Starts Tonight, s-a bucurat de aprecierea criticilor, asigurându-i o reputație solidă și promițătoare pentru o nouă cântăreață și a intrat în topurile din toată Europa. Dar un single pentru un viitor album, It's a Heartache, a depășit cu siguranță bariera sunetului. Piesa a ocupat poziții de top în foarte multe țări europene și, cel mai important, a aterizat pe locul 3 în Billboard Hot 100. Cântecul, unul dintre cele mai mari hit-uri ale anului 1978, a câștigat chiar și aurul în Topul American de Muzică Country.

Doi ani mai târziu, cariera lui Bonnie atinge noi culmi, odată cu lansarea piesei Total Eclipse of the Heart și a intrat în manualele de muzică ca singura artistă galeză ce a ajuns pe locul 1 atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite. Albumul Faster Than the Speed of Night - pe care se aflau Total Eclipse"¦, piesa cu numele albumului și Have You Ever Seen the Rain a devenit primul album al unei soliste ce a intrat pe locul 1 în clasamentele britanice, câștigând două nominalizări la Grammy în America.

Vedeta deține numeroase premii, nominalizări Grammy, distincții și discuri de platină. Numele ei se regăsește chiar și în Guiness Book datorită meritului de a fi prima artistă care are un album ce a intrat direct pe locul întâi în clasamentul britanic! Pe parcursul carierei sale fenomenale, a avut întotdeauna grijă ca mulțimea de fani să se bucure mereu de capacitatea ei neîndoielnică de a produce hit după hit.

Bonnie Tyler posedă o carieră ce se întinde pe mai mult de un sfert de secol și și-a câștigat reputația ca fiind una dintre cele mai mari artiste pe care le-a avut vreodată Marea Britanie!

Concertul BONNIE TYLER - Greatest Hits va avea loc la Sala Palatului din București pe data de 8 Decembrie 2012 și este un eveniment organizat de Project Events în colaborare cu European Event Service!


Evenimente recomandate

Let's Rock recomandă

Top