Noutăți și comunicate

BLIND GUARDIAN vor urca pe scena Festivalului Celtic Transilvania în 2024

23 octombrie 2023
BLIND GUARDIAN vor urca pe scena Festivalului Celtic Transilvania în 2024
Barzi! Notați-vă în calendar: Blind Guardian vor urca pe scena Festivalului Celtic Transilvania pe 19 iulie 2024 !

Cu o evoluție constantă încă de la începuturile lor ca trupă de speed metal până la actuala și fantastica alchimie muzicală dedicată gloriei, dramei și grandiozității, BLIND GUARDIAN și-a pus de mult amprenta definitivă asupra rockului melodic/progresiv, consacrând și rafinând la maxim genul power metal.

Fondată în Krefeld, Germania în 1984 de vocalistul Hansi Kürsch și chitaristul André Olbrich, trupa a avut mereu o evoluție ascendentă.

Au lansat albumul lor de debut, Battalions of Fear în 1988, album care a ajuns pe locul 53 în topul German Albums.

Au urmat alte câteva albume în topuri, inclusiv Follow the Blind din 1989 (numărul 51), Tales from the Twilight World din 1990 (numărul 43) și Imaginations from the Other Side din 1995 (numărul 21).

A Night at the Opera din 2002 a intrat în topuri în mai multe țări și s-a vândut în peste 400.000 de exemplare, devenind cel mai de succes album al lor până în acel moment.

Albumul din 2010, At the Edge of Time, a fost primul care a intrat în topurile din SUA, ajungând pe locul 11 în topul Billboard Hard Rock Albums. Memories of a Time to Come (2012) a ajuns pe locul 6 în topul German Albums, în timp ce A Traveler's Guide to Space and Time (2013) a ajuns pe locul 8.

Seria de hituri a grupului a continuat cu Beyond the Red Mirror din 2015 (numărul 4) și Live Beyond the Spheres din 2017 (numărul 9).

În 2019, Blind Guardian a lansat Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands, care a ajuns pe locul 7.

Cel de-al 12-lea album de studio, The God Machine, a fost lansat în 2022. Blind Guardian a lansat, de asemenea, mai multe albume live și compilații.

Astfel, trupa deține un palmares și un catalog de melodii clasice impresionant, o comoară cu care doar puține trupe se pot lăuda.

Supranumiți barzi ai heavy metalului sau menestreli moderni, BLIND GUARDIAN au capacitatea de a-și transporta legiunile de fani în noi lumi cu ajutorul compozițiilor lor maiestuoase, versurile cu tematică fantastică și muzica lor meticuloasă, plină de emoții.

2. BLIND GUARDIAN vor urca pe scena Festivalului Celtic Transilvania în 2024
În 2024 este rândul fanilor Celtic Transilvania să se bucure live de aceste comori inestimabile ale acestor menestreli.
Nu ratați momentul !

Mai multe detalii despre eveniment la : www.festivalulceltictransilvania.ro
Bilete : Festivalul Celtic Transilvania 2024


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top