Noutăți și comunicate

Bethlehem confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2020

19 noiembrie 2019
Bethlehem confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2020
Trupa de experimental black doom din Germania - BETHLEHEM - a fost confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2020.

Bethlehem, una dintre trupele cele mai cunoscute trupe de black/ doom metal, și-a făcut apariția în industria muzicală în 1991, în Grevenbroich (Germania), fiind fondată de Jürgen Bartsch și Klaus Matton, care mai colaboraseră în Morbid Vision, o formație de thrash metal.

Au debutat în 1994 cu "Dark Metal", urmat la numai doi ani de albumul "Dictius Te Necare" (titlu in latină tradus prin "Trebuie să te sinucizi"), în piesele căruia apare la voce Rainer Landfermann (cunoscut ca basist în trupa germană de death metal Pavor). Albumul a atras atenția criticii de specialitate atât datorită compozițiilor, cât și lui Landfermann, a cărui voce a fost descrisă drept "una dintre cele mai tulburătoare și extreme voci pe care le vei putea auzi de la o ființă umană".

Cei de la Bethlehem sunt considerați pionieri ai unui stil descris drept "depressive black metal" sau "suicidal black metal", însă, de-a lungul anilor, stilul grupului a evoluat, lăsând în urmă influențele black și doom metal de la începuturi în favoarea durității germane, completată pe alocuri de abordări electro.

Faima trupei a continuat să crească de la an la an, astfel că 1998 au compus soundtrack-ul unui film american underground, "Gummo", pentru care au fost lansate piesele "Schuld Uns'res Knöcherigen Faltpferds" și "Verschleierte Irreligiösität". De-a lungul timpului, febra creativă a ajutat formația să aducă pe piață nu mai puțin de aproximativ 17 materiale (albume, EP-uri și split-uri) compuse de-a lungul celor aproape 30 de ani de carieră, ultimul dintre acestea, "Lebe dich leer", fiind lansat chiar anul acesta.

https://www.facebook.com/bethlehemofficial/
https://bethlehem.bandcamp.com/


Line-up REF 2020

În acest moment, la Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt confirmate următoarele trupe: Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), Despised Icon (CA), Mayhem(NO), Kampfar (NO), In The Woods... (NO), Dyscarnate (UK), Cattle Decapitation (SUA), In Mourning (SE), Infected Rain (MDA), Phil H. Anselmo & The Illegals (USA), Mephorash (SE), Cradle Of Filth (UK), Anthrax (SUA), Unleashed (SE), Overkill (SUA), As I Lay Dying (SUA), Katla. (IS), Bethlehem (DE). Noi nume vor fi confirmate în curând.Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top