Noutăți și comunicate

Benny Rietveld va fi profesor pentru o zi in Romania

18 septembrie 2014
Benny Rietveld va fi profesor pentru o zi in Romania
Joi, 18 septembrie 2014, Benny Rietveld, bassistul si directorul muzical al trupei lui Carlos Santana, va sustine un master class la Bucuresti. Muzicienii romani vor putea descoperi secrete ale bass-ului electric impreuna cu cel care a cantat cu Miles Davis, John Lee Hooker, Zucchero, Eric Clapton, Dave Matthews si multi altii.Benny Rietveld este unul dintre cei mai prolifici bassisti moderni ai scenei muzicale internationale. Este de 15 ani bassistul si directorul muzical al trupei Santana, multi-premiata cu Grammy.

Are un Cv impresionant, incluzand colaborari cu Shelia E and the Prince organization, cu jazz icon-ul Miles Davis, dar si cu John Lee Hooker, Eric Clapton, Zucchero, Dave Matthews si multi altii.

Scrie muzica de film (Brooklyn Rules - 2007 - cu Alec Baldwin) si este un apreciat producator muzical.

Este posesorul a 9 premiii Grammy si a 3 Latin-Grammy, alaturi de Santana, pentru Supernatural (2000) si Shaman (2003).Pentru prima oara in Romania, la Jazz Book Club, Benny Rietveld prezinta un masterclass intensiv de Electric Bass structurat in trei parti: lectie despre concepte, explorarea tehnicii si jam session student/profesor

1. Lectia despre concepte - Benny vorbeste despre ce inseamna sa fii un bass-ist, care este adevratul rol al bass-ului in muzica si alte detalii despre ce inseamna a fi bass-ist in lumea reala (incluzand eticheta, comportament, cum sa capeti si sa mentii job-uri pentru cantari live si inregistrari)

2. Explorarea tehnicilor - Benny trece in revista cateva tehnici de baza si variatiile acestora, cateva tehnici avansate, tehnici de exercitiu si de manipulare a tonului cu ajutorul instrumentului si a amplificatorului intr-un mod care sa te ajute sa obtii maximum de eficienta de la mainile si echipamentul tau.

3. Jam session profesor/student - In aceasta a treia parte, Benny invita participanti la masterclass sa cante, de obicei cu o sectie ritmica, tobosar sau alti muzicieni (daca sunt disponibili) si pe masura ce asculta, atrage atentia asupra unor aspecte, ofera sfaturi si face observatii. Participantii trebuie sa se tina bine din punct de vedere fizic, al aurei si emotional pentru a supravietui. De obicei, asta e partea cea mai amuzanta, dar si cea mai intensa si infricosatoare a evenimentului.Master class-ul va avea loc joi 18 septembrie in Jazz Book Club din Strada Dr. Carol Davila Nr.1, Sector 5, incepand cu orele 18:00. Taxa de participare este 100 lei. Pentru studenti, taxa de acces este de 50 lei. Rezervari la tel. 0752.206.746 sau e-mail: office@jazzbook.ro. Detalii pe http://www.jazzbook.ro

Masterclass-ul este un proiect Asociatia Star Education in colaborare cu Simona Ripley, organizat de Jazz Book Club.

Acest proiect este finanțat, în parte, prin contributia generoasa a poporului American, prin Departamentul de Stat al Statelor Unite. Continutul cade in responsabilitatea Asociatiei Star Education si nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al Sua sau ale Guvernului American.

Benny Rietveld sustine un mini-turneu in Romania alaturi de cvintetul sau si Teodora Enache - Aisha cu doua concerte: la Brasov (Centrul Cultural Reduta, 17 septembrie) si Bucuresti (Teatrul National Bucuresti, 19 septembrie).


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top