Basistul și compozitorul principal Aria lansează primul single solo

3 decembrie 2021
Russian Dream” este primul single solo al lui Vitaly Dubinin. Din 1987, Dubinin a lansat frecvent muzică în calitate de basist, vocalist și compozitor principal al celei mai de succes trupe de heavy metal din Rusia, Aria. Single-ul îl arată pe Dubinin urmând o direcție oarecum diferită față de trupa sa principală, dar piesa este încă ferm înrădăcinată în muzica grea. Single-ul va fi urmat de albumul solo de debut al lui Dubinin în primăvara lui 2022.

În mult timp în care am scris muzică, am scris o serie de cântece care nu se potriveau pentru Aria”, explică Dubinin. „Îmi doream de mult să le înregistrez, ca să nu se piardă, dar cumva nu puteam să încep să o fac. Când, în primăvara lui 2020, s-a anunțat un blocaj la nivel mondial, mi-am dat seama că nu va exista altă astfel de ocazie și am decis să încep să lucrez la albumul meu solo.



La „Russian Dream”, Dubinin este însoțit de chitaristul Grand Courage, Mikhail Bugaev, o figură cheie a scenei heavy metal din Rusia, care a intervenit și la câteva concerte Aria în 2014, precum și de toboșarul Zakk Hemma. Solo-ul de chitară a fost interpretat de Sergey Mavrin, care a cântat la chitară principală pe albumele clasice ale Ariei de la sfârșitul anilor optzeci și începutul anilor nouăzeci și de atunci și-a făcut o carieră solo de succes. Dubinin însuși a înregistrat basul și se dovedește a fi un cântăreț puternic.

„Russian Dream” este disponibil pe toate serviciile de streaming din 26 noiembrie.

Apple Music: https://apple.co/3FGxprI
Spotify: http://open.spotify.com/album/5T7iRrvkZ3UIBPHYXkGcZ7
Sontrack: https://sontrack.ru/album/3424

Videoclipul melodiei este disponibil pentru vizionare pe canalul de YouTube al lui Dubinin.
https://youtu.be/SFyWkHUOpqs