Noutăți și comunicate

Bartolomey.Bitmann: Progressive Strings din Vienna, pe 4 octombrie la Bucuresti

22 septembrie 2022
Bartolomey.Bitmann: Progressive Strings din Vienna, pe 4 octombrie la Bucuresti
"...superb compus și excelent interpretat!" (Nicolaus Harnoncourt)
"Ador inspirația și energia lor creativă!" (Michel Portal)
"Bucurie nestăvilită și ritm radical" (Wolfgang Muthspiel)

BartolomeyBittman, doi muzicieni fabuloși din Austria, exploratori ai muzicii progresive, care vă vor conduce pe parcursul show-ului lor într-o zonă unică, la frontiera dintre jazz, rock, world și muzică clasică.
Jazz-funk, rock gotic cu glissandi de arcuș care taie respirația, mișcare scenică de house, toate astea se îmbină cu improvizația liberă și nuanțe de muzică clasică contemporană. Pasajele vocale întăresc prezența instrumentală puternică; sunetul variază de la melancolic la agresiv. Un crossover perfect!

https://youtu.be/Xr7ngAD6bqA

Indiferent dacă sunteți iubitor de jazz, world, sau de muzică clasică, acest concert este pentru dumneavoastră!

O trupă care explodează de bucuria de a cânta! Doi muzicieni care comunică, se transfigurează și creează atât de genial împreună, încât nu există două concerte la fel.
https://youtu.be/_DHZBbDZnWo

BartolomeyBittmann reunește doi poeți muzicali adevărați, un eveniment care nu poate reuși decât atunci când există cel mai înalt grad de precizie și abilitate.

BartolomeyBittmann cântă împreună din 2012. Ultimul lor album, "Zechs" (Zece), apărut în acest an, tocmai a primit în august 2022 Premiul Criticii de Disc din Austria.

Klemens Bittmann (vioară și mandola) a căutat întotdeauna proiectele crossover: după ce a studiat vioara la Universitatea de Muzică și Arte Spectacolului din Graz, a trecut la vioara de jazz cu Didier Lockwood la Paris. Colaborează cu acordeonistul Klaus Paier, chitariștii Alegre Correa și Wolfgang Muthspiel, trio-ul folksmilch, și în plus, este profesor la Universitatea de Artă din Graz. În calitate de aranjor muzical, a fost responsabil pentru înregistrarea revoluționară „Celebrating The Mahavishnu Orchestra” a radio.string.quartet.vienna, lansată de ACT MUSIC.
Matthias Bartolomey (violoncel) are o carieră mai degrabă ancorată în muzica occidentală. Din 2010 este violoncelist solist al legendarului Concentus Musicus Wien, fondat de Nikolaus Harnoncourt în 1952. Absolvent al Universității de Muzică din Viena și al celebrului Mozarteum din Salzburg, a lucrat în Orchestra Operei de Stat din Viena, Filarmonica din Viena, Orchestra de Cameră a Europei și Orchestra de Cameră Mahler (cu care a și apărut pe scena Festivalului George Enescu).

Iar BartolomeyBittmann este proiectul lor de suflet.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Forumul Cultural Austriac. Organizator: Fundația Jazz Festivals&Events.
Pret bilete: 80 lei (contingent epuizat)
Pret intreg: 120 lei

Bilete:
https://www.iabilet.ro/bilete-bartolomeybittmann-progressive-strings-vienna-la-sala-dalles-78850/
https://www.eventim.ro/ro/bilete/bartolomey-bittman-progressive-strings-bucuresti-sala-dalles-591140/event.html
https://eventbook.ro/music/bilete-progressive-strings-bartolomej-bittman-bucuresti-jazzfanrising

Eveniment Facebook:
https://www.facebook.com/events/353353813364020


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top