Noutăți și comunicate

ARTmania prezintă Dordeduh la Inferno Metal Festival

4 aprilie 2023
ARTmania prezintă Dordeduh la Inferno Metal Festival
În perioada 6-9 aprilie 2023 se va desfășura unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei muzicale din Norvegia, Inferno Metal Festival & Music Conference.

Sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural / Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, proiect derulat de ARTmania Festival alaturi de Inferno Metal Festival & Music Conference si Midgardsblot Festival și la inițiativa ARTmania Events, trupa românească Dordeduh va concerta în cadrul Inferno Festival la Rockefeller Music Hall în Oslo, Norvegia.

Echipa festivalului ARTmania primește acces în culisele organizatorice ale festivalului Inferno, în cadrul unui program de schimb de experiență, parte din proiectul derulat împreună cu partenerii norvegieni. ARTmania Festival va fi prezent si in cadrul Inferno Conference, în panelul Open Air Festival Presentation, unde Codruta Vulcu, alături de Runa Strindin (NO) si Nia Pushkarova (BG), sub moderarea cunoscutului jurnalist de muzică și cultură rock & metal, Gunnar Sauermann, vor vorbi despre provocarile evenimentelor open-air si dezvoltarea publicului metal.

Dordeduh, trupa de black metal, va concerta în cea de-a doua zi a Festivalului Inferno, pe data de 7 aprilie 2023, alaturi de trupe precum Amorphis (FI), Godflesh (UK), Wolves In The Throne Rome (US), Odium (DE) etc.

Înfiintata în 2009 de catre membrii si compozitorii Hupogrammos și Sol Faur, trupa Dordeduh îmbina stilul black metal cu sonoritati traditionale si muzica progresiva experimentala.

Cu o activitate de peste 10 ani, trupa a sustinut numeroase concerte in cadrul mai multor festivaluri si turnee europene printre care: Ellfest (FR), Wacken (DE), Gothic Treffen (DE), Brutal Assault (CZ), Metalcamp (SLO), Exit (SRB), Ragnaroek Fest (DE), Cernunnos Fest (FR), Kilkim Zaibu (LIT) etc. si a lansat pana in prezent doua albume, ambele semnate cu casa de productie Prophecy Production din Germania. Cel mai recent album a fost lansat in anul 2021 si contine 8 piese, printre care Descant, Desferecat, In Vielistea Vremii.

Dordeduh înseamnă:
  • Edmond „Huppogrammos” Karban (voce, chitări și alte instrumente)
  • Cristian „Sol Faur” Popescu (chitări, keyboards și alte instrumente)
  • Andrei Jumugă (percuție, tobe, toacă)
  • Flavius Misarăș (bass)

Mai multe despre programul Inferno Music Festival regasiti aici: https://www.infernofestival.net/no/Festival/News.aspx



„Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.


Despre ARTmania

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă ș idivertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.


Evenimente recomandate

Top