Noutăți și comunicate

ARTmania Festival anunta primele trupe pentru editia 2024

19 octombrie 2023
ARTmania Festival anunta primele trupe pentru editia 2024
ARTmania Festival a anuntat in cadrul evenimentului Closing 2023, primele trupe din line-up editiei 2024. Intre 26 - 28 Iulie 2024, ii veti puteti vedea in Piata Mare din Sibiu pe Satyricon, The Flower Kings, Borknagar, Monuments si Taine.

Castigatorii showcase-ului, care vor concerta de asemenea in cadrul festivalului sunt Alpha Q si Awake the Demons.

Satyricon - O adevărată legendă a black metal-ului, formația norvegiană Satyricon va aduce un sunet puternic și intens pe scena Artmania Festival 2024. Cu o carieră ce se întinde pe peste trei decenii, trupa a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea și popularizarea black metalului norvegian. Fondată în 1991, trupa este condusă de figuri-cheie precum Satyr și Frost și se remarcă prin sunete de chitară distorsionate, blast-beat-uri puternice și versuri învăluite în teme ca natura, mitologia nordică, nihilismul și ocultismul.

The Flower Kings, condusă de talentatul chitarist și compozitor Roine Stolt, este o trupă de rock progresiv cu o carieră bogată care a debutat în 1995. Trupa se remarcă prin sensibilitatea melodică, versurile complexe și diversitatea influențelor muzicale, care variază de la elemente de rock'n'roll până la note clasice și acorduri de jazz.

Monuments este o trupă britanică de metal progresiv cu o carieră de peste o decadă, cunoscută pentru abilitățile tehnice impresionante ale membrilor săi și pentru compozițiile lor complexe. Cu un sound distinctiv bazat pe riff-uri de chitară complexe, ritmuri de tobe tehnice și vocale impresionante, Monuments și-a câștigat un loc solid în lumea muzicii metal progressive.

Borknagar - Trupa norvegiană este cunoscută pentru abordarea sa muzicală complexă și exploratoare. Albumul lor "True North" aduce o perspectivă proaspătă asupra black metalului progresiv, marcând un capitol nou în evoluția lor. Cu influențe variate și explorarea temelor diverse, Borknagar se pregătește să cucerească inimile publicului.

TAINE - Cu o carieră ce se întinde pe peste doua decenii, trupa Taine se remarca pe scena de underground romaneasca cu un sound puternic și inovator. Recent, trupa a lansat albumul "Chaos and Contemplation," un material ce reflectă creșterea și evoluția lor ca artiști.

Trupe castigatoare la Showcase-ul ARTmania Festival

In cadrul evenimentului "CLOSING 2023 - Evenimentul de Închidere ARTmania Festival 2023," parte a proiectului "Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural," care a avut loc pe 19 octombrie 2023 în Club Quantic, au participat cinci trupe: AXiS, Awake the Demons, Warhymn, June Turns Black, și Alpha Q.

Prin votul publicului și al juraților, două trupe remarcabile au fost desemnate câștigătoare și vor urca pe scena Artmania Festival 2024: Awake The Demons și Alpha Q.

Juriul a fost format din: Cristi Gram (Chitarist Phoenix), Lenti Chiriac ( Radio Romania), Irina Marinescu (Rock FM), “Emi” Archicon (PR & Booking Quantic Club) si Codruta Vulcu (director ARTmania Festival)

Biletele pentru ARTmania Festival sunt disponibile aici.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top