Noutăți și comunicate

Antract concerteaza in Ageless Club

8 aprilie 2013
Antract concerteaza in Ageless Club
Vineri, 12 aprilie 2013, incepand cu ora 21:00, sunteti invitati la un concert Antract in Ageless Club&Pub.

Pretul unui bilet este de 20 Lei. Asa cum deja a devenit un "sine qua non" pentru clubul Ageless, in pret este inclus shot-ul de tequila.

Grupul a fost infiintat de Bobita Catusanu la Rm. Valcea si s-a numit initial Mini-Paradox, fiindca se afla sub aripa ocrotitoare a unui trupe rock cu ceva experienta, Paradox. Ulterior, cand s-au dus in studiourile Radioului National sa inregistreze primele piese, s-au prezentat la..."comisie" sub numele "Zig-Zag". Au fost sfatuiti sa-si caute un drum "mai drept", asa ca s-au intors cu un nou nume: ANTRACT.

Cel mai intens moment de nehotarare l-au trait odata cu piesa "Esti frumoasa..."de pe albumul "Antract". Parerea unanima a fost ca "e o oroare", dar ei au inclus-o totusi pe disc si a devenit piesa de rezistenta a grupului.

Componenta la primele doua albume "Antract"(1994) si "Blestem"(1995), i-a avut pe langa Bobita si Paur, pe fratii Cristian si Zelu Iordan (chitara si tobe) si Robert Constantinescu (clape).

In 1997 in locul fratilor Iordan, sunt cooptati Ilie "Manole" Vlad (ex-Riff) la chitara si a lui Sorin Scorvelciu (ex-Riff) la tobe, aceste fiind inlocuit la putin timp de Arthur Fleischer (ex-Moon Factory-Germania).

"Inainte de toate"(1999), este titlul celui de-al treilea album al grupului Antract. Cele 11 piese se distanteaza clar de discurile anterioare, din punctul de vedere al exprimarii artistice. La inceputul anului 2000, trupa trece printr-o mica schimbare de componenta, Arthur Fleischer se retrage din trupa, fiind inlocuit la toba de Florin "Pefi" Pop.

In 2000 apare single-ul "Inima mea", al carui videoclip reuseste sa ajunga pe prima pozitie in topurile de specialitate.

Antract incepe anul 2001 cu un nou tobosar, Andrei Barbulescu (ex Sarmalele Reci), iar noul material se numeste "Amintiri"(2001), continand sase piese de dragoste.

Cel de-al 5-lea album "Nou"(2003), editat de MediaPro Music il are alaturi pe Szabi Bozsoky, o noua achizitie la tobe, colaborare care insa nu a durat prea mult, acesta fiind inlocuit de Cosmin Cadar, (un tobosar cu calitati tehnice si umane deosebite, care s-a integrat foarte bine in trupa, din pacate in 2011 a ales sa plece Germania). Intre timp trupa si-a intregit componenta la formula de 5, luandu-l la clape pe Fernando Draganici.

Grupul, infiintat de Bobita Catusanu pe cand avea doar 14 ani, s-a maturizat mult din punct de vedere artistic, a acumulat o bogata experienta muzicala, dobandita de-a lungul timpului in nenumaratele concerte sustinute in intreaga tara, experienta care se materializeaza intr-un nou album "Live 20"(2004) si produs de MediaPro Music, colectie ce cuprinde multe dintre hit-urile trupei. Discul exprima clar evolutia grupului de-a lungul timpului prin piese precum: Saruta-ma, Din prima zi, Singur, Taci, ma femeie!, Esti frumoasa, Singuratate, Inima mea, M-am obisnuit si alte piese de rezistenta ale trupei, ca si cel mai recent hit, "Carciumareasa".

Albumul "Contraste"(2006), este al 7-lea material semnat Antract si al doilea in format multimedia dupa "Amintiri", mai contine pe langa cele 9 piese si doua videoclipuri «Ca si cum» si «Inger», care este si primul extras pe single de pe albumul "Contraste". La aceasta piesa, Antract a avut si o colaborare cu actrita americana Jenny Molen, care este protagonista din videoclip.

In 2009 apare al doilea material live al grupului "Antract 25"(2009). Prin trupa au mai trecut, avand contributii semnificative: Paul Balanca - voce, Andreea Neh - voce, Daniel Nicolaescu - ch. solo.

Antract a cantat pe cele mai mari scene ale rock-ului din Romania in compania unor nume grele ale rock-ului international cum ar fi :

1992 - Uriah Heep
1994 - Jetro Tull, Saxon, Paradise Lost
1998 - Ronnie Jammes Dio
1999 - Metallica
2006 - Helloween


Discografie :
Albume de studio
ANTRACT - 1994 - Electrecord
BLESTEM - 1995 - Vivo Music
INAINTE DE TOATE - 1999 - Zone Records
AMINTIRI - 2001 - Zone Records
NOU - 2003 - MediaPro Music
CONTRASTE - 2006 - Intercont Music

Albume live :
LIVE - 2004 - MediaPro Music
LIVE - 2009 -

In acest an 2013, trupa se pregateste sa lanseze al noualea album. Acest material beneficiind deja de 3 videoclipuri : Pentru tine nou, Lucid si Dezbraca-te de tine. Piesa "Pentru tine nou" a si castigat sectiunea pop-rock la Romaniat Top Hits Music Awards - 2011.

Componenta:
Paul Radu - voce
Bobita Catusanu - bass
Ilie Manole Vlad - chitara
Fernando Draganici - clape
Razvan Gorcinski - tobe

Rezervari: 0728.264.690
Ageless Club: Calea Serban Voda nr.213 (intersectia cu str. Cutitul de Argint), tramvai 1, autobuz 116, 323, metrou Tineretului sau Eroii Revolutiei
http://www.ageless.ro
E-mail: contact@ageless.ro
FB: facebook.com/ageless club


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top