Noutăți și comunicate

Animusic Night si concert Toulouse Lautrec - lansare de album Extraordinar in Club Control

10 octombrie 2013
Joi 10 octombrie 2013, Club Control devine gazda deja tradiționalei seri de proiecții marca Anim"est, de data aceasta sub umbrela Animusic Night. Ediția 2013 a festivalului aduce animații pentru branduri cunoscute ca Fanta, trailere pentru evenimente, o campanie pentru libertatea lui Jafar Panahi sau clipuri pentru muzicieni ca Gotye, Amanda Palmer, Of Monsters and Men sau românii de la Tony Baboon, mai exact 13 clipuri publicitare și 29 de videoclipuri proiectate de la ora 21:00.

După proiecție, trupa Toulouse Lautrec, una dintre cele mai inedite apariții pe scena autohtonă de rock alternativ, își lansează cel de-al doilea album: EXTRAORDINAR.

Fb event
Intrare: 15 lei
Bilete prin Eventbook. Prețul unui bilet include accesul la proiecția Videoclip&Advertising, cât și la concertul Toulouse Lautrec.
Sala Berlin/ club Control - Str. Constantin Mille, nr. 4
http://www.facebook.com/clubcontrol2-Animusic_Night_si_concert_Toul_DXbJdn6u9n.jpg
Competiția Videoclip & Advertising

Rollin' Safari prezintă cu umor delicios un wildlife distopic, în care toate animalele sunt rotunde, într-o animație 3D realizată de Kyra Buschor, Anna Habermehl și Constantin Paeplow ca trailer pentru FMX 2013, Conferința de animație, efecte vizuale, jocuri și transmedia de la Stuttgart. Tot un trailer pentru un eveniment e și Sommets du cinéma d'animation de Patrick Doyon, pentru Montreal Animated Film Summit. Animatorul italian Simone Massi, fost membru aj juriului Anim'est, prezent anul acesta și în competiția de scurt-metraj cu Animo resistente, concurează aici cu trailerul animat realizat pentru ediția 2013 a Festivalului internațional de film de la Veneția.

În 2011, Festival du nouveau cinéma Montral a inițiat Jafar Panahi Project, invitând realizatorii din zona de animație și film experimental să-și pună pe ecran mesajele pentru libertate de expresie. Patru animații din proiect concurează în secțiunea Advertising: Free Speech (r. Steven Woloshen), La Cage (r. Pierre Hébert), Des femmes libres (r. Francis Desharnais) și Joda (r. Theodore Ushev).

După ultracunoscuta Somebody That I Used to Know, australianul Gotye a lansat o nouă piesă, Easy Way Out, iar videoclipul este din nou unul animat, în regia lui Darcy Prendergast. Animația comprimă mai multe spații din rutina de zi cu zi într-unul singur, combinând tehnica stop-motion cu live action. Rockerii din San Francisco Primus au în competiția de Videoclip Lee Van Cleef, clipul animat semnat de Christopher Smith, cu desene amuzante în stil de western. Un alt clip inspirat de cinema e The Devil's Orchard - Opeth, în regia lui Phil Mucci, cu secvențe alb-negru amenințătoare, puternic inspirate de filmul expresionist, combinate cu geometrii psihedelice.

Amanda Palmer, fosta solistă The Dresden Dolls, are o piesă nouă alături de The Grand Theft Orchestra, Want It Back, iar clipul e un stop-motion simplu dar extrem de simpatic în regia lui Jim Batt. Little Talks al canadienilor de la Of Monsters and Men e un alt must see, cu o animație 3D în regia lui Mihai Wilson care îi integrează pe membrii trupei într-un fantasy spectaculos. Concurează și un clip românesc, Copacao, al trupei bucureștene Tony Baboon, cu o animație plină de culoare de Adrian Cârciova, care combină stop-motion-ul cu tehnica cut-out.1-Animusic_Night_si_concert_Toul_zJbFOCu7.jpg

Trupa bucureșteană Toulouse Lautrec, una dintre cele mai inedite apariții pe scena autohtonă de rock alternativ, își lansează cel de-al doilea album: EXTRAORDINAR. "Irrational", "Nopți albe", "Poetul mecanic", "Lumea-i un sat de vacanță" sunt câteva dintre piesele regăsite pe noul album ce vor putea fi ascultate în cadrul concertului.

Trupa, formată din APARTMAN, DIZZY și GREENMAN s-a bucurat de atenția iubitorilor de alternative încă de la începuturi, susținând concerte atât în țară cât și în străinătate. Albumul de debut, Heroes, lansat in octombrie 2011, s-a bucurat de un mare succes.

Albumul EXTRAORDINAR a fost înregistrat la GreenVille Music și Creativelaboratories, mixat de Adam Whittaker (Space Ray Music) și este publicat de casa de discuri Soft Records.

Biletele pentru Animusic Night pot fi achiziționate de pe site-ul eventbook.ro.Festivalul Internațional de Film de Animație Anim'est, membru al rețelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociația Este'n'est, cu sprijinul Uniunea Cineaștilor din România, Centrul Național al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene și al Ogilvy.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri instituționali: Ambasada Americii, Centrul de proiecte culturale ArCuB, Swiss Film și Ambasada Elveției, Institutul Cultural Român, Ambasada Olandei, Institutul Francez, Institutul Polonez, delegația Wallonie-Bruxelles, Ambasada Portugaliei.

Partenerii festivalului: Groupama, Noumax, F64, Sony, Senior Hyper, Abis, Avis, Hub Bucharest, WebArk


Parteneri media: Digi 24, Shorts TV, Evenimentul Zilei, Ring, Catavencii, Radio Guerrilla, Zile si Nopti, Jurnalul National, BeWhere, SapteSeri, VICE, Decat o Revista, SUNETE, TATAIA, Arte si Meserii, Ziarul Studentesc Carevasazica, IQads, Feeder, VeiozaArte, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, Metalfan.ro, No.3.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, Liternet.ro, partyhub.ro, Tonight.eu, Hipmag.ro, Anyplace.ro, tilllate.com, iConcert.ro, Nights.ro, Beatfactor.ro, Gingergroup.ro, Orasulm.eu, hailaconcert.ro, Rockstage.ro, MaximumRock, alternativ.ro, electroblog.ro, muzicabuna.ro, hyperliteratura.ro, studentie.ro, Mixtopia.ro, sofresh.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, cooperativaurbana.ro, 121.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, evenimenteincluj.ro, indiescouts.ro, letsrock.ro, bestial.ro, rockout.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă