Noutăți și comunicate

Andi Dumitrescu, solistul trupei Bucium, lansează piesa Feciorie, târziu, pe versurile poetului Ion Caraion

2 februarie 2023
Andi Dumitrescu, solistul trupei Bucium, lansează piesa Feciorie, târziu, pe versurile poetului Ion Caraion
Feciorie, târziu, o nouă piesă de pe albumul Orbitor, semnat Andi Dumitrescu și a cărui lansare este programată pentru această toamnă, are o poveste aparte.

Piesa a fost compusă în anul 1999, aducând în același an locul 1 la festivalul național de folk „Om Bun”.

Pianul a fost înregistrat midi în anul 2003, în studioul lui Cristian Sandu (Electroputere), la acea vreme membru al trupei Partizan, de către Nona Stanciu, pianistă și corepetitor a naționalei de gimnastică a României în anii '80 (Da, pe vremea aceea muzica din gimnastică era live).
https://youtu.be/wVVl4mUzA1U
Pe pianul înregistrat în acea sesiune a fost reorchestrată piesa, alături de Corina Gheorghe la vioară (Bucium, Clouds), Iuliana Gheorghe la violoncel (ex-Tiarra), Cristian Răducanu la tobe (Bucium), și Dan Georgescu la bas și inginer de mix (byron, Kumm).
Mă bucur enorm că o piesă ce împlinește anul acesta 24 de ani, a ajuns, în sfârșit, să aibă o viață proprie și că are o parte din Nona, care de ceva vreme nu mai este printre noi. Cred că este prima poezie erotică pe care am găsit-o în literatura română și cred că merită să fie mult mai cunoscută
declară Andi Dumitrescu.
Piesa a fost preluată și recomandată de Tinnitist.com, site-ul cunoscutului critic muzical Darryl Sterdan, la mai puțin de 12 ore de la lansare.
Link rețele streaming: https://bit.ly/3jnV22U


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top