Noutăți și comunicate

Alte 5 formatii confirmate la Maximum Rock Festival 2016

23 iunie 2016
Alte 5 formatii confirmate la Maximum Rock Festival 2016
In perioada 14-15 octombrie 2016, Maximum Rock Festival revine cu o noua editie ce se va desfasura la Arenele Romane din Bucuresti. Dupa KAMELOT (SUA), MOONSPEEL (Portugalia), IN MOURNING (Suedia) si VOTUM (Polonia), alte 5 formatii se alatura line-up-ului acestui eveniment: TIARRA (Romania), E-AN-NA (Romania), ARSEA (Italia), ANURYZM (Emiratele Arabe Unite), BURNING ROME (Italia).



Reamintim ca au fost suplimentate biletele la pretul promotional de 99 RON cu inca 250 de bucati. Acestea se pot achizitiona de la http://www.AmBilet.ro, http://www.IaBilet.ro si din reteaua Eventim.ro (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas).
Dupa epuizarea acestui lot de bilete. urmatoarele vor avea valoarea de 115 RON si 125 RON, iar in perioada festivalului 135 RON.

Un bilet este valabil pentru toata perioada festivalului!

Ticketele VIP se achizitioneaza separat (doar de la http://www.AmBilet.ro) si sunt valabile numai insotite de un bilet (indiferent de pretul la care a fost achizitionat) si au valoarea de 179 RON. Sunt disbonibile un total de 50 bilete VIP.



(2) Alte_5_formatii_confirmate_la__pSp0X8Oee.jpg
TIARRA (Romania)
Formatia apare in 2004 la Bucuresti, iar stilul se incadreaza in aria gothic metalului, insa imbina si elemente de death, black, doom, darkwave, progessive precum si aspecte ale metalului modern.
Versurile Tiarra se bazeaza pe experientele proprii membrilor si exploreaza dualitatea si antagonismul sentimentelor umane.
Tiarra are in palmares zeci de concerte de club si in aer liber, in Bucuresti si alte orase din tara, atat ca headline cat si ca formatie in deschiderea unor trupe de top (H.I.M., Therion, Paradise Lost, Lake Of Tears, Diary Of Dreams, Theatre Des Vampires, Galadriel si majoritatea numelor cunoscute autohtone), precum si prezente pe scenele multor festivaluri (Artmania, Metalhead Meeting, Rockstadt Extreme Fest, Posada, Kavarna, OST, Bucharest Days in Vienna, Top T, White River Fest, Celtic Translivania Festival, Rock on 2 Wheels Open Air Festival, Barock Fest etc).
Gothic metalul sta la baza trupei Tiarra, trupa care imbina instrumente specifice metalului cu instrumente clasice. Riff-urile de chitara si sunetul pregnant si cald al violoncelului, viorii, sound-ul clapelor, pot crea contraste sau legaturi subtile. Stari contradictorii, rezonante, momente energice sau evident melancolice incorporate in influente doom, dark, progressive sau symphonic traverseaza compozitiile trupei. Mesajul pieselor e, de obicei, unul dur si nu prin limbajul folosit ci mai degraba prin starile pe care le descrie sau le induce. Agresivitatea e data de intensitatea emotiilor, nu de cuvinte ce pot fi taioase, dar de multe ori goale. Versurile stabilesc legatura, canalul de comunicare dintre muzica si cei dispusi sa asculte, pentru ca intotdeauna e nevoie de o poveste, fie ca surprinde de la un simplu moment pana la o intreaga lume, fie reala, fie una imaginara. Ne regasim de multe ori in cea reala pentru ca rezonam si semanam cand e vorba de sentimente iar in cea imaginara putem fugi usor de cea reala unde ne putem crea noi povesti, secrete sau emotii impartasite cu altii. Muzica poate fi cu siguranta o poarta intre aceste doua lumi. Sapte instrumente, sapte oameni care umplu scena va asteapta de aceasta data la Maximum Rock Festival 2016.

Componenta:
Anda – Voce
Mihu - Voce
John - Clape
Tudor - Chitara
Iuliana - Violoncel
Corina - Vioara
Adi - Chitara Bass
Alin - Tobe

Discografie:
Drama Per Musica - 2005, Demo - Self Produced, Romania
Post Scriptum- 2008, Full length - Alphawinter (Omvina) Records, Germany
Le Monde Des Tenebres - 2012, EP - Self produced, Romania
„X” – 2015, Full lenght - Self Produced, Romania

https://www.youtube.com/watch?v=dXR1qXuxlBs
Website: http://www.tiarra.ro
Facebook: http://www.facebook.com/TiarraRO



(3) Alte_5_formatii_confirmate_la__KzOqS1PG.jpg
E-AN-NA (Romania)
Formația a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiționale) și Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod din dorința celor doi tineri muzicieni să înființeze o trupă de folk metal. În scurt sunt co-optați Dragoș (bass), Alex (fost coleg in Prohod, WarChant) și Paul (tobe). Recent s-a alăturat și Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa.
Cu un folk-metal combinând o abordare clasică a genului, cu elemente tradiționale românesti și pasaje de metal modern, primele trei single-uri lansate s-au bucurat de un succes considerabil in mediul online, cele trei videoclipuri cumulând peste 200.000 vizualizări pe Youtube. Ultimul videoclip lansat pe youtube se numeste “Cei cazuti”.
Fără surpriză, trupa a fost nominalizată la titlul de ‘’Best metal newcomer’’ în cadrul Metalhead Awards 2015, obținând locul 2.
Pentru sfarsitul anului 2016 formatia pregateste lansarea oficiala a primului material discografic.

Componenta:
Andrei ''Solomonar'' Oltean - vocals, whistles & recorders, accordion, bagpipes
Ovidiu Ban - guitar
Alex Giurgeca - guitar
Dragoș Berția - bass guitar
Paul Cristian - drums
Edwin Marc - accordion, backing vocals
Ioana Popescu – keyboards

https://www.youtube.com/watch?v=ZCuImvj4pvw
Facebook: http://www.facebook.com/eanna.romania



(4) Alte_5_formatii_confirmate_la__d0SczQhml.jpg
ARSEA (Italia)
Formatia Arsea, adepta a sonoritatilor Heavy/Power/Prog Metal, s-a format in 2006, iar la scurt timp, in 2008, a fost aleasa (dintr-un totat de 300 de formatii) sa reprezinte Italia la celebrul festival MetalCamp care a avut loc la Tolmin, Slovenia. Experienta scenica si-au capatat-o in concerte alaturi de trupe precum Brutal Truth sau alaturi de Manowar, Kamelot, Virgin Steele, Arch Enemy, participand alaturi de ele la faimosul festival Magic Circle Festival, un festival organizat de Manowar.
In 2013 italienii revin in Slovania pentru a participa la Metaldays, si impart scena principala cu suedezii de la In Flames, Overkill, Ensiferum, Soilwork si multe altele
In 2015 Arsea lanseaza primul material discografic intitulat „A New Dawn”, lansat prin Revalve Records si incep o serie de concerte pentru promovarea acestuia.

Componenta:
Matteo Peluffo – Vocals
Enrico Fucci – Guitars
Alessio Di Clementi – Guitars
Giorgio Piermattei – Bass
Ivan Fusco – Keyboards/Synth
Riccardo Curti – Drums

Discografie:
A New Dawn - 2015

https://www.youtube.com/watch?v=3wur-as8SoY
Official Website: http://www.arseaworld.com
Facebook: http://www.facebook.com/arseaworld



(5) Alte_5_formatii_confirmate_la__wwujmRKCMP.jpg
ANURYZM (Emiratele Arabe Unite)
Originară din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, formația Anuryzm abordează un sound progresiv, cu accente de thrash, innovator si neobișnuit pentru Orientul Mijlociu, dar care le-a adus aprecierea la nivel global și i-a ajutat să împartă scena cu artiști consacrați, precum Black Sabbath, Avenged Sevenfold, Epica, Nightwish, Yngwie Malmstreen, Scorpions și mulți alții.
Trupa își are rădăcinile in Beirut, Liban, fiind, la început, un proiect al unor vechi prieteni de liceu, care au lansat primul lor demo în 2004, oprindu-și brusc activitatea un an mai târziu. Trupa a revenit în 2011 cu schimbări în line-up și un prim album.
Cu numai două albume la activ, “Worm’s Eye View” (2011) și “All is Not for All” (2015), dar cu numeroase concerte și apariții la festivaluri, formația a reusit sa stranga o mulțime de fani și este gata pentru un turneu incendiar de promovare pentru noul lor album.

Componență:
Nadeem Michel Bibby- voce
John Bakhos- chitară
Jay Jahed- clape& sintetizator
Sertaç Ögüt- chitară
Faisal Itani- bass
John Laham- tobe

Discografie:
Worm’s Eye View (2011)
All is Not for All (2015)

https://www.youtube.com/watch?v=ZKJWVIRXEvU
Official Website: http://www.anuryzm.com/
Facebook: http://www.facebook.com/ANURYZM/



(6) Alte_5_formatii_confirmate_la__xKrevuHni.jpg
BURNING ROME (Italia)
Formatia s-a format in 2015 la Torino (Italia), dupa destramarea trupei Middle Man Theory si este puternic influentata de trupe precum SOAD, Scars on Broadway, Alice in Chains, Foo Fighters, Journey, Stone Sour sau Papa Roach
În ianuarie 2016, a fost publicată prima melodie extrasa de pe noul album, intitulat "Silence and Me" si lansat în
aprilie 2016, prin Subterane Symphony.
Formatia Burning Rome isi va promova acest prim material la Maximum Rock Festival 2016.

Componență:
Beppe 'Jago' Careddu - voce
Luko - chitara
Sase - chitara
Nicola 'Nic13' Baglivi - bass
Marzio Francone - tobe

Facebook: https://www.facebook.com/BurningRome

Eveniment organizat de Promusic Events si Maximum Rock, sustinut de Ciuc Premium si recomandat de Rock FM.



Evenimente recomandate

Top