Noutăți și comunicate

Allerseelen la Signvm Imperii in Subsol Club din Brasov

9 octombrie 2014
Allerseelen la Signvm Imperii in Subsol Club din Brasov
Joi, 9 octombrie 2014, Romanian Rock Radio impreuna cu Subsol Club, Spiral Thought in parteneriat cu Odk, va invita la prima editie sub titulatura, Signvm Imperii, avand ocazia sa urmariti live, in premiera la Brasov formatia austriaca Allerseelen, incepand cu orele 20:00 si va avea parte si de o trupa in deschidere, surpriza.

Biletele, la pretul de 20 lei sunt disponibile sunand la nr 0722892356 astfel avand posibilitatea de ati rezerva prezenta la acest concert !

Totodata anuntam ca numarul biletelor se vor vinde in functie de capacitatea locatiei.
Un numar limitat de bilete avand ca scop meet & greet cu ambele formatii se gasesc deasemenea la pretul de 30 lei.



Allerseelen
Industrial folk/neofolk (Austria)

Proiectul austriac Allerseelen este greu de încadrat într-o nișă muzicală exactă: elemente experimentale, post-industriale, industrial-folk/military pop pot fi regăsite în muzica trupei din Hallstatt, Austria, trupă creată de Gerhard Hallstatt, un muzician activ și inovativ în scena de industrial și neofolk.

Gerhard Hallstatt, scriitor binecunoscut în zona literaturii ce explorează aspecte ezoterice ale culturii europene, și-a început cariera muzicală ca percuționist în "Orgien Mysterien Theater" al lui Hermann Nitsch, unul dintre reprezentanții curentului artistic "Acționismul Vienez" și în proiectul ritual-industrial Zero Karma al lui Michael de Witt, după care, în 1987, a pus bazele proiectului Allerseelen.

Allerseelen au cântat în multe țări europene, dar și în America de Nord sau Rusia. Pe scenă piesele au de foarte multe ori o manifestare diferită față de versiunile înregistrate în studio, lăsând loc unei expresii experimentale și innovative.

În România, Allerseelen au cântat în 2012, în cadrul festivalului "Ghost Festival" din Râșnov (Rosenau).

O importantă sursă de inspirație pentru muzica Allerseelen au fost două personalități ale culturii românești: Mircea Eliade și Emil Cioran. Mai ales studiile lui Mircea Eliade despre alchimie și shamanism au fost surse de inspirație puternice pentru primele albume Allerseelen, care au fost înregistrate pentru prima dată pe casete audio în ediție limitată, fiind mai târziu relansate pe vinil în edițiile Lp Heimliche Welt și Archaische Arbeiten. Gerhard Hallstatt, de asemenea, a citat din cărțile lui Mircea Eliade în scrierile sale despre muzică, magie, mysticism.

"Terra Incognita" va fi titlul și conceptul viitorului album Allerseelen, album care parțial va avea ca sursă de inspirație cultura arhaică de pe teritoriul României.

"Noi credem în conștiința umană și puterea artei. Influențele noastre provin din suprarealism, simbolism, arta prerafaelită. Accentul este pus pe opera artistică, pe formă și expresivitate. Ne-am propus să folosim în muzica noastră versuri din operele lui Rainer Maria Rilke, Ninon și Herman Hesse.

Datorită dedicării muzicianului Gerhard Hallstatt, Allerseelen nu și-a pierdut niciodată energia creativă, reușind să lanseze până acum 28 de materiale.



Pagina oficiala al evenimentului il puteti gasi, aici: https://www.facebook.com/events/734290896628265/?fref=ts


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top