Noutăți și comunicate

Ali Campbell (UB40) anunta prima donatie catre FARA

8 aprilie 2011
Ali Campbell (UB40) anunta prima donatie catre FARA
Artistul Ali Campbell, legendara voce grupului UB40, va dona toate fondurile obtinute din vanzarea CD-ului "Great British Songs" la sala Palatului, in ziua concertului. Aceste sume vor ajunge la organizatorii evenimentului, Fundatia FARA Romania, o fundatie de caritate care isi desfasoara activitatea sub inaltul patronaj al HRH Printul de Wales, al actritei Nicole Kidman si al Printesei Marina Sturdza.

Ca orice star care se respecta, Ali Campbell s-a implicat de-a lungul carierei sale in activitati caritabile.

In 2008 s-a alaturat campaniei Goal 4Africa initiata de Fundatia Mandela, inregistrand impreuna cu Ladysmith Black Mambazo (un celebru grup masculin acapella sud african) unul dintre cele mai de succes cover-uri pe care le-a lansat impreuna cu UB40- "Many Rivers To Cross".

In 2010 Campbell primit un premiu special al guvernului din Mauritius pentru contributia sa in domeniul muzical si de caritate.

In 2011 Ali Campbell accepta sa sustina un recital in cadrul unui eveniment caritabil organizat de fundatia FARA la Bucuresti.

Concertul sustinut de Ali Campbell la Bucuresti va avea loc pe 16 iunie la Sala Palatului incepand cu orele 20:00. Fondurile obtinute in urma vanzarilor de bilete precum si donatiilor facute de diverse companii vor fi folosite exclusiv pentru sustinerea proiectelor FARA.

Biletele au urmatoarele preturi: 70 Ron, 100 Ron, 140 Ron, 180 Ron si 220 Ron, si pot fi procurate din reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro.

Despre FARA
FARA este o fundatie de caritate aparuta la initiativa unor cetateni britanici ca urmare dezvaluirii conditiilor deplorabile in care erau tinuti copii din orfelinatele romanesti. Aceasta fundatie este inregistrata atat in Romania cat si in UK.

FARA fost infiintata in Romania in anul 1993 la Suceava, iar din 1998 functioneaza si Filiala Bucuresti.

Fundatia FARA isi desfasoara activitatea sub inaltul patronaj al HRH Printul de Wales, al actritei Nicole Kidman si Printesei Marina Sturdza.

Misiunea Fundatiei FARA este sa furnizeze servicii sociale pentru acei copiilor uitati, pentru tineri si familiile acestora care nu le pot asigura o viata decenta, atingerea potentialului de care sunt capabili, iesirea din cercul saraciei, integrarea in viata sociala si economica prin promovarea valorilor crestine si speranta in viitor.

Romania este una dintre cele mai sarace tari din Europa. Conform Eurochild unul din trei copii traieste sub limita saraciei, in timp ce in celelalte ari ale Europei acest raport este de 1 la 5. FARA lupta cu saracia la nivelul de baza; nu numai ca incercam sa schimbam vietile copiilor si tinerilor pe care ii avem in ingrijire dar incercam sa influentam si comunitatea in care acestia traiesc, acest lucru marind aria benficiarilor programelor noastre la mii de persoane.

FARA desfasoara programe sociale in judetul Suceava, in judetul Ilfov si in Bucuresti. Scopul programelor este incluziunea sociala si economica copiilor si tinerilor dezavantajati, parte datorita nasteii, sau comunitatii etnice sau limitarii abilitatilor de care dispune fiecare.

Obiectivele programelor FARA sunt:
Sprijinirea copiilor abandonati prin programe de asistenta maternala si case de tip familial
Asigurarea educatiei specializate pentru copii cu dizabilitati
Sprijinirea familiilor aflate la marginea saraciei si copii din familiile de romi
Instruirea si reabilitarea in vederea integrarii sociale tinerilor cu dizabilitati
Scop: protectia drepturilor copilului si tinerilor, parte dintre ei cu handicap, prin asigurarea gazduirii, ingrijirii, suport emotional, consiliere psihologica, educare, socializare, reintegrarea in comunitatea locala prin participarea la viata comunitatii, schimbarea mentalitatii comunitatii fata de persoanele institutionalizate, reintegrarea in familie, acolo unde este posibil, gasirea unui loc de munca, pregatirea pentru o viata independenta.

Principalele realizari:

Case de tip familial: In prezent avem doua case de tip rezidential pentru copii orfani sau abandonati cu virste intre 3 si 18 ani in Suceava, Casa Sf. Nicolae si in Popesti Leordeni, jud. Ilfov, Casa Sf. Gabriel.

Educatie si suport pentru copii cu nevoi speciale: Programele noaste desfasurate in comunitate din Bucuresti, Centrul Samuel si Programul de stimulare timpurie in familie copilului su dizabilitati precum si in judetul Suceava au ca scop imbunatatirea vietii copiilor cu nevoi complexe (dizabilitati fizice si psihice) dar si familiilor acestora pregatindu-i pentru integrarea in invatamintul de masa sau special.

Asistenta pentru copii proveniti din familii sarace: In nordul tarii, in judetul Suceava FARA are programe in patru localitati rurale, prin care acordam ajutor copiilor din clasele primare, copii ale caror familii se confrunta cu conditii materiale dificile. Prin oferirea unei mese calde zilnic si un ajutor oferit de un invatator pentru pregatirea temelor un numar de 120 de copii pot veni zilnic la scoala fara teama ca nu au un loc cald si luminos unde sa-si pregateasca temele. Familiile acestora primesc ajutoare materiale.

Centre de reabilitare pentru tineri cu dizabilitati mentale: In cele doua centre rezidentiale: unul in Popesti Leordeni Casa Sf. Rafael pentru 10 tineri si celalat in Spataresi jud, Suceava Casa Sf. Mihail pentru 14 tineri cu dizabiliati preluati din institutiile de stat oferim programe de integare in comunitate.

Advocacy: Prin afilierea la Eurochild FARA desfasoara programe de advocacy in interiorul UE dar si pentru guvernul Romaniei pentru desinstitutionalizarea si incluziune socio-economica copiilor si tinerilor marginalizati.

Casa Sf. Nicolae "Suceava - centru rezidential pentru un numar de 18 copii, care asigura acestora ingrijire, educatie, dragoste si stabilitate.
Casa Sf. Gabriel - Popesti Leordeni, Ilfov - centru rezidential pentru 12 copii, construit pe acelasi model ca si casa din Suceava..
Centru de zi pentru scolarii din localitatea Arbore, judetul Suceava, unde 40 de copii, cu precadere rromi, vin sa-si pregateasca temele, sub supravegherea unui cadru didactic, inainte sau dupa terminarea orelor, functie de programul fiecaruia; primesc deasemenea masa de pranz, rechizite, haine, program pentru vacanta.
Program de prevenire abandonului familial, adica ajutor acordat unor familii sarace din judetul Suceava, ajutor care consta din alimente, rechizite pentru copii sau plata cazarii si/sau transportului pentru scolari.
Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale "SAMUEL", program desfasurat in parteneriat cu Directia de Protectia Copilului Sector 3, pentru un numar de 12 copii. Este un centru pentru invatare specializata care isi propune sa ofere copiilor cu dizabilitati sansa de beneficia de programe educationale si terapeutice adaptate nevoilor, tipului si gradului de handicap, in verea dobandirii sau imbunatatirii autonomiei personale, integrarii lor in invatamantul de masa si in societate.
Program de educatie timpurie in familie, pentru copii cu dizabilitati, in care sunt cuprinsi 16 copii cu dizabilitati, desfasurat pe raza sectorului 3.
Centru de recuperare si reabilitare pentru tineri cu dizabilitati din Popesti Leordeni "Sf. Rafael", centru rezidential pentru 10 tineri preluati din Centrul Tancabesti si din sectorul 3 Bucuresti, avand ca scop imbunatatirea conditiilor de viata, activitati terapeutice, posibilitate integrarii in viata comunitatii. Acestui grup i se alatura 8 membri ai Asociatiei "Iubeste-ma asa cum sunt" din localitate, deasemeni persoane cu dizabilitati. Toti tinerii au la dispozitie un atelier ocupational in care desfasoara activitati potrivite gradului de handicap al fiecaruia.

In cursul anului 2010 Fundatia FARA deschis alte programe:
Program de educatie timpurie in familie pentru copii cu dizabilitati - in localitatea Baia, similar celui din Bucuresti, deschis in ianuarie 2010.
Programul Sf. Theresa, program de educare si stimulare - in localitatea Baia, un program complex, adresat atat copiilor cu dizabilitati cat si celor cu probleme de invatare. Programul se adreseaza copiilor din familie care nu sunt cuprinsi in nici o alta forma de educatie si isi propune sa elaboreze un program educational terapeutic individualizat, in care sa fie implicata familia copilului. In spatiul pus la dispozitie de Consiliul Local din Baia se ofera servicii de consiliere, kinetoterapie, logopedie. Copiilor care frecventeaza scoala dar au probleme de invatare le este asigurata supravegherea pentru pregatirea lectiilor, logopedie si consiliere psihologica. Toti beneficiarii centrului primesc o masa calda.

Centrul Sf. Mihail, pentru recuperarea si reabilitarea 14 tineri cu dizabilitatia " in localitatea Spataresti, dupa modelul centrului Sf. Rafael.
Atelier ocupational pentru tineri cu dizabilitati minore - productie de lumanari si obiecte de ceramica, in cadrul Centrului de recuperare si reabilitare Sf. Rafael din localitatea Popesti Leordeni, judetul Ilfov.

Programe noi:
FARA intentioneaza sa deschida in luna iunie 2011 un centru de terapie adresat copiilor din spectrul autist in Suceava.

Sursa : Star Management
www.starmanagement.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă