Noutăți și comunicate

Ali Campbell, legendara voce a grupului UB40, canta la Bucuresti pe 16 iunie 2011

24 martie 2011
Ali Campbell, legendara voce a grupului UB40, canta la Bucuresti pe 16 iunie 2011
Artistul va sustine un concert la Sala Palatului in sprijinul copiilor saraci, abandonati sau cu dizabilitati. Evenimentul este organizat de Fundatia FARA Romania, o fundatie de caritate care isi desfasoara activitatea sub inaltul patronaj al HRH Printul de Wales, al actritei Nicole Kidman si al Printesei Marina Sturdza.

Ali Campbell are una dintre cele mai distinctive si recognoscibile voci din UK. Ca si solist al trupei de renume mondial UB40, Ali Campbell a vandut peste 60 millioane de discuri in toata lumea, a avut 4 hit-uri de # 1 la nivel mondial, peste 40 de single-uri care au intrat in Top 40 UK, a lansat 24 de albume de studio si a primit un premiu Ivor Novello pentru "Realizari pe plan International".

O intreaga generatie a crescut ascultand vocea inconfundabila a lui Ali pe piese care au devenit clasice, printre care One In Ten, Red Red Wine, Don t Break My Heart si Can t Help Falling In Love.

In octombrie 2007, Ali a lansat un album solo, Running Free, pe care a avut multi invitati printre care Smokey Robinson, Mick Hucknall si Sly and Robbie. Albumul a fost un succes ajungand in Top 10 UK si primind Discul de Aur.

In Ianuarie 2008, Ali si-a anuntat plecarea din UB40, dupa 28 de ani alaturi de trupa, din cauza unor diferende de management si financiare. Dupa plecarea lui Ali, Mickey Virtue, claparul grupului UB40 si-a dat demisia din aceleasi motive si este acum membru in trupa lui Campbell.

In urmatoarele 18 luni, Ali si trupa au mers in turneu in toata lumea, din Australia in Europa si din Africa in UK.

In iunie 2009, Ali a lansat inca un album, Flying High, care a avut la fel de mult succes, ajungand in Top 20 UK si primind cele mai bune recenzii din toata cariera sa.

In aceasta perioada Ali este in turneu cu noua sa trupa si continua sa incante audientele de pe tot mapamondul interpretandu-si hit-urile clasice daorita carora a devenit celebru, Red Red Wine si Kingston Town, impreuna cu piese noi de pe ultimele sale albume solo.

Incurajat de succesul pe care l-au avut precedentele albume, Ali a lansat in 2010 un al treilea, intitulat Great British Songs.

Indiferent daca in calitate de solist al UB40 in trecut sau de artist solo in prezent, Ali a ramas mereu loial pasiunii sale pentru muzica reggae, muzica ce l-a inspirat la inceputurile carierei sale si continua sa-l inspire si in ziua de azi.

Concertul sustinut de Ali Campbell va avea loc incepand cu orele 20:00. Fondurile obtinute in urma vanzarilor de bilete precum si a donatiilor facute de diverse companii vor fi folosite exclusiv pentru sustinerea proiectelor FARA.

Biletele au urmatoarele preturi: 70 Ron, 100 Ron, 140 Ron, 180 Ron si 220 Ron, se vor pune in vanzare incepand din 25 Martie si vor putea fi achizitionate din reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro.


Despre FARA

FARA este o fundatie de caritate aparuta la initiativa unor cetateni britanici ca urmare a dezvaluirii conditiilor deplorabile in care erau tinuti copii din orfelinatele romanesti. Aceasta fundatie este inregistrata atat in Romania cat si in UK.

FARA a fost infiintata in Romania in anul 1993 la Suceava, iar din 1998 functioneaza si Filiala Bucuresti.

Fundatia FARA isi desfasoara activitatea sub inaltul patronaj al HRH Printul de Wales, al actritei Nicole Kidman si a Printesei Marina Sturdza.

Misiunea Fundatiei FARA este sa furnizeze servicii sociale pentru acei copiilor uitati, pentru tineri si familiile acestora care nu le pot asigura o viata decenta, atingerea potentialului de care sunt capabili, iesirea din cercul saraciei, integrarea in viata sociala si economica prin promovarea valorilor crestine si speranta in viitor.

Romania este una dintre cele mai sarace tari din Europa. Conform Eurochild unul din trei copii traieste sub limita saraciei, in timp ce in celelalte ari ale Europei acest raport este de 1 la 5. FARA lupta cu saracia la nivelul de baza; nu numai ca incercam sa schimbam vietile copiilor si tinerilor pe care ii avem in ingrijire dar incercam sa influentam si comunitatea in care acestia traiesc, acest lucru marind aria benficiarilor programelor noastre la mii de persoane.

FARA desfasoara programe sociale in judetul Suceava, in judetul Ilfov si in Bucuresti. Scopul programelor este incluziunea sociala si economica a copiilor si a tinerilor dezavantajati, parte datorita nasteii, sau a comunitatii etnice sau a limitarii abilitatilor de care dispune fiecare.

Obiectivele programelor FARA sunt:

  • Sprijinirea copiilor abandonati prin programe de asistenta maternala si case de tip familial
  • Asigurarea educatiei specializate pentru copii cu dizabilitati
  • Sprijinirea familiilor aflate la marginea saraciei si copii din familiile de romi
  • Instruirea si reabilitarea in vederea integrarii sociale a tinerilor cu dizabilitati
Scop : protectia drepturilor copilului si a tinerilor, parte dintre ei cu handicap, prin asigurarea gazduirii, a ingrijirii, suport emotional, consiliere psihologica, educare, socializare, reintegrarea in comunitatea locala prin participarea la viata comunitatii, schimbarea mentalitatii comunitatii fata de persoanele institutionalizate, reintegrarea in familie, acolo unde este posibil, gasirea unui loc de munca, pregatirea pentru o viata independenta.

Principalele realizari:

Case de tip familial: In prezent avem doua case de tip rezidential pentru copii orfani sau abandonati cu virste intre 3 si 18 ani in Suceava, Casa Sf. Nicolae si in Popesti Leordeni, jud. Ilfov, Casa Sf. Gabriel.

Educatie si suport pentru copii cu nevoi speciale: Programele noaste desfasurate in comunitate din Bucuresti, Centrul Samuel si Programul de stimulare timpurie in familie a copilului su dizabilitati precum si in judetul Suceava au ca scop imbunatatirea vietii copiilor cu nevoi complexe (dizabilitati fizice si psihice) dar si a familiilor acestora pregatindu-i pentru integrarea in invatamintul de masa sau special.

Asistenta pentru copii proveniti din familii sarace: In nordul tarii, in judetul Suceava FARA are programe in patru localitati rurale, prin care acordam ajutor copiilor din clasele primare, copii ale caror familii se confrunta cu conditii materiale dificile. Prin oferirea unei mese calde zilnic si un ajutor oferit de un invatator pentru pregatirea temelor un numar de 120 de copii pot veni zilnic la scoala fara teama ca nu au un loc cald si luminos unde sa-si pregateasca temele. Familiile acestora primesc ajutoare materiale.

Centre de reabilitare pentru tineri cu dizabilitati mentale: In cele doua centre rezidentiale: unul in Popesti Leordeni Casa Sf. Rafael pentru 10 tineri si celalat in Spataresi jud, Suceava Casa Sf. Mihail pentru 14 tineri cu dizabiliati preluati din institutiile de stat oferim programe de integare in comunitate.

Advocacy: Prin afilierea la Eurochild FARA desfasoara programe de advocacy in interiorul UE dar si pentru guvernul Romaniei pentru desinstitutionalizarea si incluziune socio-economica a copiilor si tinerilor marginalizati.

  • Casa Sf. Nicolae Suceava centru rezidential pentru un numar de 18 copii, care asigura acestora ingrijire, educatie, dragoste si stabilitate.
  • Casa Sf. Gabriel Popesti Leordeni, Ilfov centru rezidential pentru 12 copii, construit pe acela i model ca si casa din Suceava..
  • Centru de zi pentru colarii din localitatea Arbore, judetul Suceava, unde 40 de copii, cu precadere rromi, vin sa-si pregateasca temele, sub supravegherea unui cadru didactic, inainte sau dupa terminarea orelor, functie de programul fiecaruia; primesc deasemenea masa de pranz, rechizite, haine, program pentru vacanta.
  • Program de prevenire a abandonului familial, adica ajutor acordat unor familii sarace din judetul Suceava, ajutor care consta din alimente, rechizite pentru copii sau plata cazarii si/sau a transportului pentru scolari.
  • Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale "SAMUEL", program desfa urat in parteneriat cu Directia de Protectia Copilului Sector 3, pentru un numar de 12 copii. Este un centru pentru invatare specializata care isi propune sa ofere copiilor cu dizabilitati ansa de a beneficia de programe educationale si terapeutice adaptate nevoilor, tipului si gradului de handicap, in verea dobandirii sau a imbunatatirii autonomiei personale, a integrarii lor in invatamantul de masa si in societate.
  • Program de educatie timpurie in familie, pentru copii cu dizabilitati, in care sunt cuprinsi 16 copii cu dizabilitati, desfasurat pe raza sectorului 3.
  • Centru de recuperare si reabilitare pentru tineri cu dizabilitati din Popesti Leordeni "Sf. Rafael", centru rezidential pentru 10 tineri preluati din Centrul Tancabesti si din sectorul 3 Bucuresti, avand ca scop imbunatatirea conditiilor de viata, activitati terapeutice, posibilitate integrarii in viata comunitatii. Acestui grup i se alatura 8 membri ai Asociatiei "Iubeste-ma asa cum sunt" din localitate, deasemeni persoane cu dizabilitati. Toti tinerii au la dispozitie un atelier ocupational in care desfasoara activitati potrivite gradului de handicap al fiecaruia.
In cursul anului 2010 Fundatia FARA a deschis alte programe:

  • Program de educatie timpurie in familie pentru copii cu dizabilitati in localitatea Baia, similar celui din Bucure ti, deschis in ianuarie 2010.
  • Programul Sf. Theresa, program de educare si stimulare in localitatea Baia, un program complex, adresat atat copiilor cu dizabilitati cat si celor cu probleme de invatare. Programul se adreseaza copiilor din familie care nu sunt cuprinsi in nici o alta forma de educatie si isi propune sa elaboreze un program educational terapeutic individualizat, in care sa fie implicata familia copilului. In spatiul pus la dispozitie de Consiliul Local din Baia se ofera servicii de consiliere, kinetoterapie, logopedie. Copiilor care frecventeaza scoala dar au probleme de invatare le este asigurata supravegherea pentru pregatirea lectiilor, logopedie si consiliere psihologica. Toti beneficiarii centrului primesc o masa calda.
  • Centrul Sf. Mihail, pentru recuperarea si reabilitarea a 14 tineri cu dizabilitati in localitatea Spataresti, dupa modelul centrului Sf. Rafael.
  • Atelier ocupational pentru tineri cu dizabilitati minore productie de lumanari si obiecte de ceramica, in cadrul Centrului de recuperare si reabilitare Sf. Rafael din localitatea Popesti Leordeni, judetul Ilfov.


Programe noi:

FARA intentioneaza sa deschida in luna iunie 2011 un centru de terapie adresat copiilor din spectrul autist in Suceava.


Evenimente recomandate

Top